xragon Postat August 2, 2013 Partajează Postat August 2, 2013 Buna ziua! Am un amic care vrea sa ii fac un spectru si eu cum nu am mai facut asa ceva nu inteleg cum sar putea face , vrea sa le puna in unitate , spatiu este , dar nu stiu sa le fac , as avea nevoie in jur de 15 sau 20 de coloane orizontal , sa fie o placuta cat mai mica , si inca ceva daca trebuie sa fac cu IC trebuie programate acele IC-uri? Link spre comentariu
Mircea Postat August 2, 2013 Partajează Postat August 2, 2013 Poate vrea sa-l faca pe LCD. Uite aici: http://www.waitingforfriday.com/index.php/Real-Time_Audio_Spectrum_Analyser Link spre comentariu
ratza Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 Caută pe gogu așa: lcd 2x16 spectrum analizer. Link spre comentariu
xragon Postat August 3, 2013 Autor Partajează Postat August 3, 2013 dar nu vreau cu lcd ci cu leduri , mai exact de 3mm Link spre comentariu
Ionut Remus Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 cauta aici viewtopic.php?f=35&t=5017 , este ceva de citit dar credca ai sa gasesti ce vrei Link spre comentariu
xragon Postat August 3, 2013 Autor Partajează Postat August 3, 2013 dar mai am o intrebare , acele ic uri trebuie programate cumva? Link spre comentariu
Kuki Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 Care schema ? Unele trebuie programate , altele nu. Cauta-le datasheetul si vezi, daca nu le pui aici. Link spre comentariu
xragon Postat August 4, 2013 Autor Partajează Postat August 4, 2013 domnul remus a pus url-ul topicului mai sus Link spre comentariu
Ionut Remus Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 trebuie citit acolo in topic! Am citit acolo aproximativ acum 1 luna si nu trebuie programate, trebuie sa te orientezi si sa stii ce vrei. daca nu stii exactce vrei treuie citit (din pacate e cam mult) dar iti faci o idee si alegi ce vrei sau ce ti se potriveste. Si eu vroiam sa fac unul si citisem dar pentru ca eu vroiam sa-l fac cat mai compact si ceva mai "profi" am renuntat la idee deoarece pretul ma ducea destul de sus si eu personal am considerat ca nu se merita doar pentru un efect vizual, dar poate pentru tine conteaza! ar mai fi o varianta, care cred ca si pe la inceputul topicului se vorbeste, sianume cu filtre trece banda pentru fiecare frecventa(care se poate calcula matematic pentru dimensionarea componentelor) si pentru fiecare banda cate un LM3915 dar asta include multe cipuri si ocupa spatiu, mai ales daca se vrea cu multe benzi pe canal. Cipurile sunt oarecum ieftine, lm3915 in jur de 3-4 lei bucata + cat costa operationalele pentru filtre, sa zicem tl072 sau tl074 care ii intre 1-3 lei bucata, dar daca sunt multe benzi atunci te ridica ceva la pret, dar tu decizi! Citeste bine in topicul respectiv ca sunt si fotografii si parca vazusem si ceva filmulete. Stiu ca atunci in topic am dat de o schema destul de simplificata (totusi nu stiu cat de precisa este) care e mai simpla decat varianta propusa de mine. Link spre comentariu
xragon Postat August 4, 2013 Autor Partajează Postat August 4, 2013 deci asta este schema viewtopic.php?f=35&t=5017&start=120 nu? Link spre comentariu
Ionut Remus Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 da! aia este.....dar vezi ca trebuie sa citesti tot si sa cauti si schemele care sa le descarci pentru realizare, daca nu le gasesti vorbeste cu, colegii de acolo! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum