Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sistem ciss pe canon mp210

andrei florin

Postări Recomandate

am montat sistem ciss si s-au printat mai multe pagini dupa care imi arata nivel mic de cerneala in cartus dar printarea e buna. la negru ma refer. am facut o resetare a cartuselor, furtunul se vede ca nu are aer. asa e normal? are un temporizator cipul ala in cartus si trebuie facuta resetarea mereu cand apare asa? ms

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andrei florin

2

• salsa

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cartusele moderne "masoara" cantitatea de cerneala folosita prin intermediul unui numarator care n-are nicio legatura cu cantitatea reala de cerneala din cartus. Respectiv numara cati picolitri de cerneala s-au folosit la printare. Cand, din calcule, rezulta cartusul gol, iti indica nivel zero si nu mai vrea sa tipareasca. Ai reusit cumva sa le resetezi, in sensul ca iti arata din nou "plin" sau doar ai trecut peste eroarea de cartus gol si acum iti arata "unknown"? Ce metoda ai folosit? Eu inca n-am reusit sa resetez acest tip de cartuse.Ca sa nu ai surprize si sa ramai cu cartusele goale iti recomand sa le cantaresti periodic sau cand se inrautateste calitatea printarii. Un cartus plin ar trebui sa aiba aproximativ 50g. 45g e ok dar sub 40g ar fi bine sa le umpli, manual. Se scot furtunele si se adauga cerneala cu seringa in fiecare compartiment. Daca incepe sa curga se aseaza pe un servetel si se lasa sa se potoleasca, inainte de ale pune la loc in imprimanta.

Link spre comentariu

am folosit metoda aia cu scoaterea din priza tin apasat on apas reset dau drumul la on dupa aia apas + etc si sa resetat .""mp-ul nu trebuie sa nu fie conectat la calculator1. se scoate mp-ul din priza, se tine apasat sise introduce mp-ul in prizafara a se elibera< onoff> se apasa de doua ori pe se elibereaza ,onoff>se asteapta pana apare< 0 >pe afisaj2.se apasa o data pe< + >,acum afisajul ar trebui sa arate <1 >3.se apasa pe< copy color> de 12 ori afisajul arata < 1 > si butonul onoff este verde4.se apasa< + >apoi apoi se apasa primul buton de sub afisaj(cel langa care scrie A4 photo papeer,10x15cm photo paper)apoi apoi< fit to page> si iarasi< onoff>apoi se apasa butonul de service (cel cu clestele si surubelnita apoi din nou apoi < scan > si iarasi apoi< copy black>si iar apoi .acum afisajul arata< 0> si onoff nu este aprins5. se apasa butonul apoi se apasa din nou si se tine apasat 3 secunde dupa care se elibereazaacum imprimanta ar trebui sa scoata 2 pagini de test,6.se deschide capacul de la cartuse,se scoate mp-ul din priza apoi se inchide capacul la cartuse.Se baga mp-ul in prizaDaca ati urmat pasii corect totul ar trebui sa functioneze ca si cand mp-ul si cartusele au fost noimerge la E5.""

Link spre comentariu

Multumesc, am sa incerc diseara ;)Oricum, daca "te superi" pe ea iti recomand una cu cartuse separate pentru fiecare culoare, preferabil Epson. Eu inca n-am vazut Epson defect, exceptie cele care au stat cativa ani nefolosite.O scurta anecdota legat de asta. Am dat unei doamne un Epson cu cartuse reincarcabile. Dupa vreo doua luni o intreb cum mai merge imprimanta. "S-a stricat. Am aruncat-o si am luat una noua". "Pot s-o vad?". Era un Canon, desigur cu cartus tricolor :sparge: Iau Epsonul (il aruncase doar in magazie), il duc acasa, schimb cartusele si dupa 2 curatari era ca noua. Concluzia: pusese cerneala de Canon, am vazut ulterior ca avea niste flacoane ramase de la o imprimanta mai veche, tot Canon cu cartuse tricolore, care e la mine. Macar un telefon sa-mi fi dat...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări