yo9hnf Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 Propun ca cei care detin diverse modele de calculatoare vintage sa posteze aici poze cu ele, eventual si impreuna cu o mica prezentare. Asa cum in subforumul Vintage exista un subiect despre tuburile electronice din colectiile userilor, ar fi frumos sa fie un subiect asemanator si despre calculatoarele de mult puse la prafuit. Daca moderatorii sunt de acord, propun ca acest subiect sa fie facut lipicios. Cand ajung acasa o sa postez si eu niste poze. Link spre comentariu
yo9hnf Postat August 1, 2013 Autor Partajează Postat August 1, 2013 ACORN A3020, fabricat in 1992, Procesor ARM 32biti 12MHz, 2MB RAM, FDD, fara HDD si fara mouse din pacate. Sistem de operare RISC OS 3. ATARI 600XL, fabricat in 1983, procesor 8 biti 1.79 MHz (6502, NU z80), 16KB RAM, 24KB ROM, Sistem de operare BASIC. Calculatorul l-am cumparat de pe forum; era extrem de jegos (nu, nu murdar) dar inca nu l-am alimentat. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat August 2, 2013 Partajează Postat August 2, 2013 O iniţiativă excelentă !Dar îmi permit câteva observaţii:Poate că nu ar fi rău de stabilit de la început nişte delimităriclare ale noţiunii de "vintage" în cazul calculatoarelor (anullimită de fabricaţie, model, etc.). Eu aş merge şi mai departecu aceste restricţii şi nu aş lua în considerare (de exemplu)situaţii de genul unei placi de bază IBM PC XT montată într-ocarcasă cu mult mai recentă şi căreia (culmea !) eventual is-a mai adăugat pe parcurs şi o unitate CD-ROM !(Şi desigur că mai pot exista atât de multe exemple similareîncât nici nu le pot enumera aici !)Cred că nişte reguli simple şi limpezi în această privinţă arcontribui la evitarea unor situaţii de genul celor din trecut dela rubrica "Vintage tranzistorizat".Personal propun ca limită superioară admisă generaţia Pentium I. Link spre comentariu
radu14m Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 Super ideea ! cateva din sistemele mele Link spre comentariu
alexfloca Postat Octombrie 3, 2014 Partajează Postat Octombrie 3, 2014 salutare, pun si eu cateva daca e cineva interesat de schimburi PM me! Acorn ma intereseaza in special. Disponibile pt. schimburi sunt: Osborne 1, Compaq Portable II, IBM P70, Apple IIc, Macintosh II, Atari Portfolio si altele. Link spre comentariu
alexfloca Postat Aprilie 30, 2015 Partajează Postat Aprilie 30, 2015 site dedicat calculatoarelor vintage: www.calculatoarecupersonalitate.ro Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum