Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

condensator deparazitare whirpool probleme cu el

Vizitator bogdan_2012

Postări Recomandate

Vizitator bogdan_2012

Cum am zis si in titlu ma intereseaza cum as putea sa fac o punte sa ocolesc filtru dedeparazitare care la mine se pare ca nu mai functioneaza. Cand bag masina in priza nu se mai aprinde nimik. am desfacut si m-am uitat la filtru si unde intra curent are tensiune dar unde scoate imi scoate doar pe un fir care duce la motor cred eu si cel care duce la afisaj nu are tensiune.AM si o puza atasata la cei doi papuci intra cablu de alimentare si sub el este o mufa cu doua fire negre unu duce catre motor (cred eu) si unu la afisaj (care la mn nu merge) iar cel de la afisaj nu are tensiune pe el.

post-63746-139829663505_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MoshuLeo

1

• cristi_ozana

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator bogdan_2012

Cum am zis si in titlu ma intereseaza cum as putea sa fac o punte sa ocolesc filtru dedeparazitare care la mine se pare ca nu mai functioneaza. Cand bag masina in priza nu se mai aprinde nimik. am desfacut si m-am uitat la filtru si unde intra curent are tensiune dar unde scoate imi scoate doar pe un fir care duce la motor cred eu si cel care duce la afisaj nu are tensiune.AM si o puza atasata la cei doi papuci intra cablu de alimentare si sub el este o mufa cu doua fire negre unu duce catre motor (cred eu) si unu la afisaj (care la mn nu merge) iar cel de la afisaj nu are tensiune pe el.

pot sa trag un fir de la plus pe firu negru care nu se alimenteaza?eu am incercat sa fac alimentare de la celalat fir negru adica am pus o lita intre cele doua fire negre dar a sarit siguranta din panou si ma gandeam sa trag un fir de la alimentare + pe firu negru care nu se alimenteaza, ce ziceti este bine?
Link spre comentariu

Atentie,Acel condensator se leaga in paralel pe cablul de alimentare. Verifica sa nu fie un cicuit intrerupt in condensator. In principiu ai alimentarea la 220v Care vine legata pe cei doi papuci si ar trebui sa ai si o iesire tot de 220v dupa condensator. Posibil sa fi legat gresit puntea pe care ai montat-o si din acest motiv a sarit siguranta.Spor.

Link spre comentariu
Vizitator bogdan_2012

Atentie,Acel condensator se leaga in paralel pe cablul de alimentare. Verifica sa nu fie un cicuit intrerupt in condensator. In principiu ai alimentarea la 220v Care vine legata pe cei doi papuci si ar trebui sa ai si o iesire tot de 220v dupa condensator. Posibil sa fi legat gresit puntea pe care ai montat-o si din acest motiv a sarit siguranta.Spor.

multumesc pentru sfat, dar vad k mai este in garantie asa k o sa vad ce pot face baieti de la garantii.am verificat sa vad daca iasa curent pe cele doua fire si nu iasa decat pe unu asa ca am facut o punte cu o lita de la firu celalat catre firu care nu primea curent si am bagat mufa in condensator apoi am bagat in priza si a sarit, ma gandeam k poate trebuia sa fac alimentarea direct din 220 la firu nealimentat asta nu stiu
Link spre comentariu

Este atit de simplu:trebuie sa ai continuitate intre un papuc si borna 1 din mufa si intre al 2-lea papuc si borna 2 din mufa.Daca in unul din cele 2 cazuri este intrerupere atunci faci strap(punte cum spui tu) intre cele doua borne ce nu ai continuitate.Siguranta ti-a ars-o din cauza ca ai pus 'punte' intre faza si nul.Alti colegi am inteles prin punte o punte redresoare, dar tu ai spus ca ai facut 'punte' cu o lita deci ai facut un strap.(si cum am spus mai sus nul-ai facut corect si a facut scurt intre L=Fazasi N=Nul)

Link spre comentariu
Vizitator bogdan_2012

au venit baieti de la garantie si nu este de la acel condensator, sa ars partea electrica asa au zis norocu meu este ca o mai am in garantie. Din cauza fluctuatiei de curent cica sa ars.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări