Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Feriti-va de PEAVEY PV3800 series


Vizitator

Postări Recomandate

Feriti-va de asa ceva, PEAVEY PV3800.

 

Cedarea unui etaj final, pina declanseaza breakerul de 13A, duce la urmatoarea situatie, ampliful fiind de dat la GUNOI, putine chestii find recuperabile inafara de TRAF...

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Daca din proiectare, amplificatorul era dotat cu sigurante pentru fiecare etaj final in parte (4 buc, fiind clasa H 2 step), amplificatorul NU mai ajungea in halul asta.

 

Breakerul de 13A din primarul trafului, protejeaza in peste 90% din cazuri, NUMAI cind apare un scurt circuit in secundare, datorita strapungerii uneia sau a ambelor punti redresoare (sau o dioda din ele), si are o intirziiere de pina la 1-3 sec pina declanseaza termic.

 

 

Acest aspect (thermal delay)+energia stocata in condensatori, a pulverizat pur si simplu tranzistorii din step up, facind arc electric, si in final, ajungindu-se la acest MINUNAT rezultat, AMPLIFICATOR IREPARABIL.

 

Sfatul meu este sa va feriti de acest tip de amplificatoare, care nu au sigurante in primar, si intre alimentari si etajele finale.

Link spre comentariu

Stii ca condensatorul de dupa siguranta, si cel dinaintea sigurantei, anuleaza orice influenta a inductantei sigurantei?

 

Practic siguranta este ca o bucata de circuit imprimat, "inserata" intre 2 puncte.

Link spre comentariu

He...he...he...deci o dadusi cotita si bagasi un condensator dupa siguranta. Pai vezi mai DjLeco ca nu e bine sa acuzi pana nu stii exact ce se intampla ? Ca sa se anuleze impedanta sigurantei in toata banda audio utila trebuie sa folosesti dupa siguranta o capacitate mare spre foarte mare care te duce in acelasi loc de unde ai inceput. :) Altele sunt metodele de protecie daca vrei sa nu afectezi impedanta scazuta a sursei de alimentare. ;).

Link spre comentariu

Din puntea(tile) redresoare pina in filtrajul(ele) principal(e), amplificatorul fiind dotat cu soft start.Ce iti pare aiurea de "coteala"?Astfel sigurantele ar proteja impotriva "chain reaction fault".Accepta ca este un design PROST, si hai sa incheiem contradictiile.

Link spre comentariu

Un producator care se respecta, are grija ca produsul lui sa nu ajunga in acest hal.Are mai mult de pierdut (la clientela si implicit IMAGINE) daca un produs IA FOC si devine ireparabil, iar clientul este fortat sa arunce citeva sute de dolari la gunoi, si sa cumpere alt amp nou, decit daca se ardeau 2 sau 4 sigurante si ceva finali.Fii sigur ca daca ampul asta era al tau, gindeai la fel, si daca era sa cumperi altul, garantat 100% te orientai spre altceva.Cam asta este ce se intimpla cu amplificatoarele de putere mare ce contin SMD-uri in partea de etaj final, la partea de forta, si evident fara sigurante.

Link spre comentariu

De luat foc nu ar trebui sa fie vorba indiferent de aparat. La fel cu curentatul. Aparatele ar trebui sa indeplineasca niste norme de protectie, altfel nu trebuiesc vandute.Daca aparatul asta nu avea nicio siguranta atunci e bine sa-i puneti voi una inseriata in primar, chiar in exteriorul aparatului. Mie mi-a placut cum era realizat cablajul, ca pentru sute de mhz, cu tesatura de fibra de sticla.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări