Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

desene pe ecran ,C/C++

Vizitator denrazvan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• george2209

2

Top autori în acest subiect

In ce OS? Ce Framework/API? Ce mediu/program pentru a programa/compila treaba asta vrei sa folosesti?

Placand dela presupunerea ca de vreme ce ai ajuns la cerc/patrat, stii sa faci o fereastra, si de asemenea plecand dela presupunerea ca folosesti OS Windows iti dau un link cu un exemplu apropiat:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... 84843.aspx

Tot ce ai de facut este ca la WM_PAINT in loc de TextOut sa faci un cerc/patrat. Asta te las sa descoperi singur cum...

Pana acolo trebuie sa intelegi cum se face o fereastra si cum sa prind evenimentele/meajele in Win32....asta daca nu cumva vroiai asta cu DirectX sau OpelGL..

Spor!

Link spre comentariu
Vizitator denrazvan

eu acum sunt in stagiul in care invat principile de baza ale programari ,invat dintr o carte scrisa de kris jams si lars klinder...si mai ma multe de invatat pana sa ajung la o fereastra(windows) exemplele mele .se ruleaza in dos.va multumesc de raspuns cu toate ca eu nu pot folosi deocamdata ceea ce mi ati dat.Deabea de la toamna incep clasa IX ,eu ma m apucat prea tarziu de programare ,din clasa 8 mai exact si nu prea stiu multe acum le invat. iar eu ma misc destul de incet pentru ca ,aceea carte este mai veche si acele functi sunt "expirate" si fiind vorba de C nu de c++ imi este putin dificil dar e in regule pentru ca e usor deocamdata e logic :incet si sigur voi anvansa

Link spre comentariu

Am inteles..probabil ca iti trebuie asta pentru scoala.Oricum, in locul tau as intelege bazele c/c++ (pointeri, functii, clase/obiecte, mai tarziu chiar si template-uri) si as renunta la API de MSDOS. As incepe cu tupeu, dupa ce intelegi cat de cat bazele, cu win32. E un inceput mai greu dar odata ce intelegi despre ce e vorba, vei fi surprins ca lucrurile incep sa se lege usor si dela sine..In plus C++ e cea mai buna alegere de viitor.Bafta!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări