Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Turometru

mely17

Postări Recomandate

Buna ziua. Detin un ford fiesta din 2001 care din pacate nu are turometru. Am facut un montaj http://www.niqro.3x.ro/RPM/RPM.htm (prima schema) pe post de turometru. Problema este ca la acest montaj am nevoie de un semnal dat de ruptor. Eu am aprindere electronica si nu am ruptor! Unde altundeva as putea lega ca sa functioneze montajul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mely17

3

• Dr.L

2

• gica70

2

• valny

2

Top autori în acest subiect

M-am documentat si am gasit ca la ECU la pinul B8 firul alb/negru am un semnal dreptunghiular in functie de turatia motorului. Eu am un voltmetru facut cu ICL7107. Cum as putea sa conectez voltmetru sa imi indice o valare in functie de turatie?

LE: Am facut o schema, ce spuneti am sanse sa functioneze. Din RV setez cu motorul la relanti pana am o indicatie intre 90-100 pe voltmetru(pentru 900-1000rpm).

Posted Image

Link spre comentariu

Tot ca in articolul lui niq-ro trebuie sa reglezi turatia!Atata timp cat masina are bobina de inductie (sau chiar mai multe), se pot folosi acele scheme.Daca la ecu e prezent acel semnal, atunci si mai bine, tragi fire mai scurte.

Link spre comentariu

Cred ca la iesirea ECU ai frecventa unui semnal dreptunghiular in functie de turatie. Iti trebuie un convertor (analog frecv. tens.) intre ECU si voltmetru electronic.

Link spre comentariu

Buna ziua. Detin un ford fiesta din 2001 care din pacate nu are turometru. Am facut un montaj http://www.niqro.3x.ro/RPM/RPM.htm (prima schema) pe post de turometru. Problema este ca la acest montaj am nevoie de un semnal dat de ruptor. Eu am aprindere electronica si nu am ruptor! Unde altundeva as putea lega ca sa functioneze montajul.

de pe primarul bobinei de inductie
Link spre comentariu

Ce sa zic? Schema pare in regula numai ca nu se zice nimic de parametrii; cred ca trebuie ceva modificari de valori dar astea in urma experimentelor.Dupa cum am vazut acest montaj cere si un adaptor care sa transforme PWM in DC. Cred ca un condensator de cativa micro montat pe iesire ar fi suficient.Eu am experimentat o schema simpla cu un bc177 (bc251 in schema, il gasesti la prima cautare cu gogu'), acolo iti zice si ce piese trebuie in functie de gama de frecventa dorita; in locul microampermetrului am pus un semireglabil de cativa kilo si de-acolo reglezi plaja; daca nu te multumeste poti pune un AO cu castigul dorit; functioneaza ok.Succes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări