Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scheme amplificatoare mincinoase


Postări Recomandate

am construit dea lungul anilor zeci de amplifuri si cu c.i. si cu tranz.2n3055 si credetima niciodata nu am obtinut nici macar jumate din puterea pe cate o recomanda schema respectiva,as dori o schema adevarata de la cineva care a construit dupa ea si a obtinut puterea data in schema. va multumesc celor care ma puteti ajuta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

as dori o schema cu alimentarea fara tensiune simetrica caci am avut una iar cind sau ars finalii sau ars si boxele in acelasi timp si am prins frica de asemenea scheme

Poti pune un sistem de protectie a boxelor cu releu in caz de detectie a curentului continuu. Un asemenea montaj nu e foarte complicat.
Link spre comentariu

Faptul ca boxa s-a dus cu tot cu amplificator asta nu inseamna ca e de vina schema, boxa se poate prajii in multe feluri si indifferent de schema daca nu i se prevede si ei o protectiveChiar daca prin condensatorul ala nu mai poti prajii boxa eu tot n-as mai face amplificatoare cu asa ceva, mie mi se par ca sunt inaintea erei noastre

Link spre comentariu

tinind cont de faptul ca nu detin osciloscop am masurat puterea la iesire cu un aparat de masura digital obisnuit comutindul ce curent alternativ si punind bornele la iesitea amplifului, daca cineva stie alta metoda mai buna il rog sa mio spuna si mie.multumesc celor cu sugesti

Ai masurat degeaba. Iti trebuia un multimetru RMS sau si mai bine un osciloscop.
Link spre comentariu

Va trebuie o rezistenta de sarcina de 4 sau 8 ohmi, un osciloscop si un multimetru. Daca aveti un multimetru modest este de preferat sa faceti masuratorile la frecvente joase 50..100 Hz.Semnalul aplicat la intrare trebuie sa fie o sinusoida de la un generator de functii sau cu ajutorul unui calculator si program dedicat.Pentru a vizualiza semnalul la iesire puteti sa va folositi de placa de sunet de la calculator, dar atentie, trebuie facute niste adaptari.

Link spre comentariu

dar normal puterea disipata de un amplif nu trebuie sa fie jumate din tensiunea de alimentare:exemplu 60vcc alimentare egal 30wati putere de iesire.daca am gresit va rog sa ma corectati.si in fond la iesirea unui amplif nu este curent alternativ oscilind in tensiune si in frecventa.

Nu are nici o treaba una cu alta!

P=U*U/R unde:

P=puterea ce se masoara in Watt

U=tensiunea ce se masoara in Volti

R=Rezistenta ce se masoara in Ohm

De exemplu tu daca masori la iesirea unui amplificator o tensiune de 20 V si folosesti un difuzor cu rezistenta de 4 ohm teoretic amplificatorul debiteaza o putere de 20*20/4 adica 100W.

Legat de puterea disipata, te referi la puterea debitata de acel amplificator, termenul folosit de tine inseamna cu totul altceva si depinde foarte mult de tipologia si clasa de functionare al acelui amplificator.

Ps: tu chiar stii sa construiesti amplificatoare avand in vedere ca nu cunosti legea lui ohm? :nas:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări