Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tda2030

Postări Recomandate

am un amplif echipat cu tda2030 stereo pe care il folosesc la pc si as vrea sa-i maresc puterea inlocuind cele doua c.i. cu tda2040 sau tda2050 bineinteles marindui tensiunea de alimentare necesara fiecarui dintre cele doua tipuri. intrebarea este:se poate inlocui direct fara a avea nevoie de modificari? pentru cine ma poate ajuta multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Radiotelegrafist

4

• mircea888

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Integratele astea au acelasi pinout, nu ar trebui sa fie probleme din punctul asta de vedere.Tine totusi cont si de sistemul de racire, trebuie si acesta dimensionat corespunzator. Daca acum radiatorul este pasiv ai putea incerca sa-i adaugi un ventilator, altfel cred ca trebuie schimbat radiatorul.De asemenea puterea sursei (trafo) trebuie sa fie mai mare.Este vorba de o statie facuta in regim de amator?

Link spre comentariu

in caracteristicile c.i. tda2030 la tensiunea de 30 volti scrie ca scoate 15wati eu nu am obtinut niciodata mai mult de 7,8 wati cu radiatorul foarte incins,ce se intimpla.mentionez ca c.i.sunt din cele vechi recuperate.ce se intimpla?

Link spre comentariu

Cum ati masurat aceasta putere? de asemenea specificati la ce impedanta faceti referire cand vorbiti de acei 7-8W. Poate este doar o eroare de masura, oricum o diferenta de cativa watti nu este foate usor de sesizat.La 30V ar trebui sa poata debita macar 15W/4 ohmi, asta e valabil cam pentru orice amplificator clasa AB cu bipolari, nu e un caz aparte asta.

post-7817-139829663508_thumb.jpg

Link spre comentariu

Masuratoare nu e buna in conditiile astea.Trebuie ca la intrare sa ai un semnal sinusoidal(1kHz de exemplu), iar forma semnalului de la iesire trebuie vizualizata cu osciloscopul, in felul asta poti masura amplitudinea semnalului inainte ca acesta sa se limiteze. Cresti amplitudinea semnalului de la intrare pana cand se observa ca incepe sa se limiteze amplitudinea pe osciloscop, semnalul tinde sa devina dreptunghiular.Daca nu dispui de scule poti folosi un generator de semnal software (pentru PC) si generezi o sinusoida de 100-200 Hz pe care o masori cu multimetrul, trebuie neapart frecventa joasa, altfel nu masoara corect multimetrul. Problema in cazul asta este ca nu stii cum arata semnalul la iesire... dar oricum iti faci o idee despre amplitudinea maxima.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări