Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema sonda litrometrica

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leo 17

10

• leoncris

5

• gica70

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

nu am cum pt ca este montat pe utilaj si este in alt oras si nu am cum ajunge la el momentan . tot ce stiu sunt unele date de la proprietar .sonda este in plastic fara a avea ceva la masa din ea pleaca doua fire care sunt conectate la rezistenta variabila .miscand plutitorul si conectand un apartat de masura la cele doua fire se obtine impendanta de la 0 la 270 de ohm

Link spre comentariu

Exista convertoare frecventa-tensiune (cauta analog frecvent-meter) si cum frecventa, intr-un oscilator de jf (RC), depinde si de rezistenta se poate citi tensiunea (care va fi proportionala cu rezistenta).Sa fiu mai clar; propun un oscilator (poate fi si un astabil in care intra si acea rezistenta variabila inseriata convenabil cu o alta pentru a asigura buna functionare a montajului) si un frecventmetru analog, simplu care arata, in tensiune sau curent, acea frecventa care depinde si de rezistenta variabila.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări