Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare Lumina monitor LCD

cearda

Postări Recomandate

Va salut,as dori sa modific lumina la un monitor LCD (scot afara neoanele si sa adaug leduri).

Precizez ca am facut teste cu leduri produse de icm-tech.com (3 leduri intr-o singura carcasa) 5mm.

Functioneaza dar as dori daca se poate niste leduri care sa produca mai multa lumina,ledurile care le-am folosit dupa mine nu se aprind foarte tare.

Ce fel de leduri sa pun? :nas:

Asa ceva am folosit pentru teste:Posted Image

Si cat consuma un led? :nas:

Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cearda

2

• validae

2

Top autori în acest subiect

Ia niste leduri superflux Piranha si insira-le pe toata lungimea display-ului si o sa vezi diferenta.O sa fie mai mult de munca la inserierea lor, cu fir subtire de bobinaj, dar merita.Daca vrei totusi sa pui banda cu leduri, vezi ca sunt si benzi cu 120 leduri pe metru, ledurile sunt mai dese.Am folosit asa ceva la un TV LCD si se vedea multumitor, dar totusi se putea si mai bine.La cat am dat atunci pe 1 metru de banda cu leduri si transport (70 lei) luam vre-o 200 de Piranha de la m i v a r o m, si i-mi mai si ramaneau in plus.

Link spre comentariu

Ia niste leduri superflux Piranha si insira-le pe toata lungimea display-ului si o sa vezi diferenta.O sa fie mai mult de munca la inserierea lor, cu fir subtire de bobinaj, dar merita.Daca vrei totusi sa pui banda cu leduri, vezi ca sunt si benzi cu 120 leduri pe metru, ledurile sunt mai dese.Am folosit asa ceva la un TV LCD si se vedea multumitor, dar totusi se putea si mai bine.La cat am dat atunci pe 1 metru de banda cu leduri si transport (70 lei) luam vre-o 200 de Piranha de la m i v a r o m, si i-mi mai si ramaneau in plus.

Va multumesc pentru raspuns.Dar cat o sa consume? (o sa-mi intre vreo 70 leduri)Daca o sa consume cam la fel ca neoanele ma gandeam sa folosesc doar 4 leduri de putere (1..3w ledul) iar in locul neoanelor sa folosesc fibra optica neon :nas:
Link spre comentariu

La TV-ul pe care l-am adaptat pe leduri aveam un consum de vre-o 650mA pe toate ledurile (banda de 1m) si facusem o alimentare prin LM317 ca stabilizator comandat.Nu poti pune doar cateva leduri de putere fiindca vei avea o distributie neuniforma a luminii pe panel.E de preferat folosirea mai multor leduri alaturate, asta e si metoda adoptata industrial de altfel.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări