Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

numar aleator in c\c++

Vizitator denrazvan

Postări Recomandate

Vizitator denrazvan

imi puteti da un exeplu cu numere aleatori:adica vreau sa fac un program care sa imi selecteze dintr-un interval un numar de exemplusa imi selecteze din intervalul 0-100. am incercat cu random dar nu mai e folosit de alte compilatoare inafara de borland .va rog sa imi dati un exemplu in C sau in c++ ca nu am nici o idee cum as putea sa fac pentru ca rand() ia orice nr dar eu vreau dintr-o multime data .va rog

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• awy1917

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu am C / C++ pe calculator , dar nu tin minte sa fi avut probleme la generarea numerelor aleatoare intr-un anumit interval :

http://www.cplusplus.com/reference/cstdlib/rand/

Ca sa se genereze numere random intr-un anumit domeniu se foloseste restul impartirii rezultatului cu X , rezultand numere aleatoare in intervalul 0-(X-1).

v1 = rand() % 100; // v1 in the range 0 to 99

v2 = rand() % 100 + 1; // v2 in the range 1 to 100

v3 = rand() % 30 + 1985; // v3 in the range 1985-2014

Sper sa va fie de folos.

Daca nu e suficienta informatia de mai sus sa specificati mediul de dezvoltare si librariile cu care lucrati.

Link spre comentariu
Vizitator denrazvan

va multumesc foarte mult pentru ca mi ati raspuns :dar rand()%100+4 -asta inseamna ca calculatorul va selecta o valoare de la 4 la 100 adica eu asa cred ?

Link spre comentariu

La intrebarea precedenta :

rand()%100+4

Rand()%100 genereaza in intervalul 0-99. Asta inseamna ca (rand()%100+4) genereaza in intervalul 4-103.

In rest cred ca in mediul in care doriti sa lucrati ar fi :

http://www.phanderson.com/C/random.html

adica :

...

#include /* required for randomize() and random() */

...

randomize();

...

int gen_rand(void)

/* returns random number in range of 0 to 99 */

{

int n;

n=random(100); /* n is random number in range of 0 - 99 */

return(n);

}

LE: La n=random(100); modificati "100" in ce doriti ca plaja de valori la care aplicati un offset adaugand sau scazand o valoarea asa cum am scris inainte.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări