Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O fi oare un mit ???

schnapy

Postări Recomandate

Am auzit in urma cu cativa ani ca daca ai un telefon blocat (pin, pin2 etc) trebuie sa-l bagi la congelator juma' de ora si cica se deblocheaza :weedman: E adevarat ??? Sau e o mare prostie ???Ps: Nu am incercat asa ceva si nici nu am de gand. Poate a incercat cineva si ne impartaseste si noua experienta. :yawinkle:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blind

3

• schnapy

2

• The Stressmaker

1

• MiniTehnicus

1

pin si pin 2 tin de cartela. Mitul cu telefonul in congelator l-am auzit si eu, era legat de codul de siguranta blocat al telefonului. Se spunea ca bagandu-l in congelator juma' de ora ingheata memoria si se reseteaza. Sincer..nu prea cred ca e adevarat. Dupa ce se dezgheata isi revine la normal, memoria in care e scris firmware-ul nu e volatila...

Link spre comentariu

Salut.Pana apare cineva "cu greutate" in domeniu care sa ne lamureasca spun si eu ceva.Asa auzisem ca ar fi si cu cartelele romtel,ca daca le pui la gheata nu mai poti scrie pe ele cat timp sunt reci.Atentie ca lcd-ul mobilului nu prea rezista la temperaturi sub zero grade si mai apare condensul in mobil plus alte "ciudatenii".Mai degraba ocolirea PIN-ului o poti face daca scazi tensiunea de alimentare a SIM-ului dar atunci o sa sa comporte ciudat.Telefonul se poate debloca doar prin modificarea eepromului lui.Poate cineva care lucreaza in domeniu lamureste situatia.

Link spre comentariu

LCD-ul telefonului rezista. In schimb "cauciucul" care face legatura intre lcd si cablaj nu rezista. Deasemenea, nici bateriei nu ii e prea bine.Decat sa te chinuiesti cu o cartela cu pin-ul blocat, mai bine dai 20 de lei si iti iei alta noua.Si daca tot am ajuns la capitolul solutii si decodari extreme, puteti folosi un program care genereaza un cod ce trebuie introdus in functie de modelul si marca telefonului, fara a fi nevoie sa conectati telefonul la calculator. Acel program se numeste mobtool, l-am folosit si eu cu succes in decodarea unor nokia (3310 si 3410) si a unui samsung x600. La samsung a fost putin mai greu, insa am scapat de blocare pana la urma.Pentru deblocarea codului de siguranta...la unele modele de telefoane programul asta are niste coduri pentru resetarea la setarile din fabrica ale telefonului, astfel codul de siguranta va fi resetat si el (atentie la cei cu telefoane destepte: veti pierde datele din memorie, adica pozele, contactele din telefon, inregistrari din calendar etc...NU softul). La nokia, codul original din fabrica este 12345, la samsung este 00000000 (parca)

Link spre comentariu

Eu am un Siemens A50 de vreo 4 ani si i-am blocat codul telefonului. Nu-l mai folosesc, dar vroiam sa vad daca pot sa-l deblochez... Asa ca ieri i-am scos bateria si cartela si l-am bagat vreo 45 de min in congelator... Insa nici vorba sa se deblocheze. Doar ecranul "se misca" mai greu, adica afisa un timp imaginea precedenta. :smt003 :smt003 Ps: Am zis ca nu am de gand sa incerc, dar nu m-am putut abtine. :weedman:

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

De obicei se pot altera datele din memorii ram sau EEPROM dar la temperaturi mult mai scazute, incearca sub -30 grade.Metoda da rezultate la sistemele unde procesorul are programul de baza scris in ROM si modificarile de setari sunt memorate in RAM ( de obicei o memorie externa 24c04,93c46).Ca urmare a alterarii datelor din RAM se reincarca datele din ROM.Datele de catalog pentru componente arate pentru fiecare tip gama de temperatura in care functioneaza.Daca se depaseste fie + sau -- pot apare alterari ale functionarii normale.Metoda a fost testata la primele casetofoane care aveau cod cu rezultatecontradictorii pana a ajuns si documentatia de decodare.De atunci nimeni nu s-a mai deranjat sa foloseasca asa ceva.In plus, expunerea echipamentelor electronice la temperaturi extreme(exceptand cele proiectate sa functioneze in aceste conditii) pot influentanegativ fiabilitatea. Chiar banalele lipituri realizate cu fludor, la temperaturisub zero grade au tendinta de a dezvolta "lipituri reci".

Link spre comentariu

incearca in apa calduta, sa il introduci in cada cu apa la temperatura de 34-35 grade ( atentie, nu mai mult ! ) si sa il lasi 90 de secunde apoi imediat bagat in ulei de masline si lasat pana dimineata metdoda asta da rezultate sigure la orice siemens , alcatel si sagem :smt006

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

incearca in apa calduta, sa il introduci in cada cu apa la temperatura de 34-35 grade ( atentie, nu mai mult ! ) si sa il lasi 90 de secunde apoi imediat bagat in ulei de masline si lasat pana dimineata metdoda asta da rezultate sigure la orice siemens , alcatel si sagem :smt006

Tavi a invatzat asta la specializare in bulgaria... ascultati-l, ca jtie ce spune!!! :supz: :smt005
Link spre comentariu

orice cod ce tine de telefon (retea sau cod de telefon) se deblocheaza numai intervenind asupra software-ului telefonului (sau al epromului , mai exact). toate prostiile astea cu congelatorul sau alte traznai sunt niste aberatii.

Link spre comentariu

Doar daca stai cu fata spre nord..../pisoiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări