Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Afisaj LED pentru publicitate

Postări Recomandate

Am cumparat modulul acela de la @vcdec si vreau sa spun ca merita fiecare banut, arata foarte bine si este lucrat de exceptie.Acum problema este punerea in functiune, am o placa de dezvoltare pe PIC 18F4620, care as vrea sa o folosesc pana reusesc sa execut ok cod. Aici incepe distractia, am reusit sa gasesc pini de comunicare seriala de la placa LED, am facut conectiunile la SPI de la placa PIC, dar nu reusesc sa fac se imi afiseze ce doresc.Acum sa prezint problema:1. Eu am mai lucrat in PICBasic, mai recent am lucrat cu MikroBasic, dar nu am mai facut ceva de cel putin 2 ani!!!2. Nu am gasit prea multe resurse pe net, majoritatea sunt pentru MikroC.Daca este cineva care se pricepe bine in MikroBasic si a mai lucrat cu SPI, sunt pregatit sa platesc pentru partea de "punere in functiune" cu algoritmul de afisare a textului cred ca ma descurc, dar nu prea am rabdare sa imi bat capul cu setarile de la PIC.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Buna.In final am reusit sa il fac, era problema ca nu am alimantat chipurile de pe placa, SPI (serial periferial interface) este un protocol de comunicare seriala care functioneaza asemenea unui port serial de la PC, deci este ideal pentru comunicarea cu IC de pe placa. O sa fac un video in curand si am sa il pun aici sa il vedeti, oricum am de gand sa vad daca pot face un fel de placi asemanatoare dar cu matrice 8x8, care sa se poata inseria, asemanator cu cea ce o detin dar cu doar "1" caracter ideea e ca vor fii mai usor de facut.

Link spre comentariu

Am si eu o intrebare, cam ce curent ar trebui sa "cosume" un LED, pentru a fii luminos si longeviv? Din cate am citit pe net uni zic ca intre 15-20 mA, doresc sa stiu ca am nevoie sa calculez cam ce tranzistori NPN am nevoie pentru "fast-scaning" al randurilor. Mentionez ca am leduri rosi opace, nu sunti dinalea transparente sau incolore. Eu am randuri de cate 48 leduri, am calcular cu 15mA ca ar fii ~750 mA, din cate stiu un BD139 ar trebui sa suporte curentul ala, la 5V tensiune de alimentare.Eventual ma gandisem sa pun un tranzistor NPN mai mare legat la PWM pentru a putea avea si un efect de dimming... ce parere aveti?

Link spre comentariu

Toate bune si froumoase, dar din pacate, nu prea isi indeplineste scopul micutul meu afisaj, luminozitatea nu este suficient de mare pentru outdor, vizibilitatea la ~20m este aproape nula pe zi, cred ca voi fii nevoit sa inlocuesc ledurile cu unele mai puternice, are cineva idee de unde pot cumpara leduri ieftine? Doresc sa fie albe, albastre sau rosii, de 5mm

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări