Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Afisaj LED pentru publicitate

Postări Recomandate

Buna.Doresc sa construiesc un afisaj pentru a afisa ceva text (orar/deschis/inchis/oferte/logo) problema e ca vreau sa fie vizibila de la ~20-30m, as dori sa fie din LED albe rotunde am gasit pe okazii destul de ieftine.Daca cineva a facut asa ceva as vrea sa stiu cam ce DPI/DPC (dots per cm) pentru a se vedea ok la distanta aia. Eventual cam ce driver/multiplexor sa folosesc, am ceva picuri care le pot folosi pentru controlare.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Salut.Eu am construit un afisor asemanator ca utilitate cu ce vrei sa faci.Af folosit led-uri DIP galbene (mai precis galben-chihlimbar); acestea se vad super ziua. Nu am incercat cu albe, insa am incercat cu verzi si rosii si astea galbene se vad bine.Ca driver am folosit MAX6953 cu magistrala I2C care poate comanda direct 144 de led-uri.Led-urile aveau 4.8mm in diametru le-am pozitionat la 5mm unul fata de altul atat pe orizontala cat si pe verticala.

Link spre comentariu

Al meu are asa: 7 linii si 60 de coloane. Led-urile au 4.8mm in diametru si au spatiu intre ele de 5mm.Rezulta: inaltime 63,6 mm si lungime 583mm. La dimensiunile astea l-am testa pentru o distanta de aproximativ 20m si se vad bine.Driverul acesta MAX6953 are interfata I2C si pot fi legate 16 pe un bus, din cate imi amintesc.

Link spre comentariu

Cu modulele acelea se poate implementa orice mesaj, partea buna e ca odata "plasat" mesajul (imaginea in 2 culori), PIC-ul isi poate vedea linistit de alte taskuri, placa isi face singura treaba (baleiajul). Cam ca un LCD, numai ca se face o simpla incarcare seriala cu date si clock, placa avand la iesire conector pt placa urmatoare unde ies datele. Pe scurt pt un afisaj format din 3 astfel de module, adica 120 coloane, la intrarea primei placi se va aplica clockul, date de rosu, date de verde si se vor "pompa" cate 120biti pt fiecare culoare corespunzand led aprins/stins.Cand memoria bufferelor este umpluta, se activeaza un semnal "enable" si imaginea apare...Cu metoda asta se pot face multe afisaje, cu cateva circuite logice ieftine... Important e sa fie ledurile de calitate (si de outdoor!!!) si sa fie corect aliniate.Integrate Maxim sunt la "temee"...

Link spre comentariu

ledurile ar fi bine sa aiba peste 2000 mCd (1000 e cam putin), cu unghi cat mai mare (>60 grd)in rest, led de 5 mm, distantat la 5 mm, lipite de o placa vopsita in negru mat.picul, 18F4550, pentru a-i putea transmite textul.eu am rezolvat problema cu latchuri pentru linii si ULN2003 (parca) pentru coloane, cu un demultiplexor pentru fiecare modul (16x16 1 latch, 2 ULN-uri).n-am dus proiectul al capat din cauza ledurilor, niste mizerii care se stricau de la o conectare la alta. pana m-am apropiat de final (teste) mi s-au dus macar doua leduri pe modul. asa ca mare grija la calitatea ledurilor.bafta si spor

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări