lorik199 Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Am primit zilele acestea un transceiver mai sus mentionat cu finalul modificat pe rusoaice - GU50. Problema e ca nu scoate mai mult de cativa W pe sarcina artificiala, mai exact vreo 7-8. Prima data am suspectat prefinala, 12BY7A, da am facut un soclu adaptor si am pus o 6CL6 si purerea a ramas aceeasi. La sfaturile unui coleg am marit tensiunea pe G2 la 300V, ea fiind de 170V si am marit negativarea la -65V pt a tine curentul de repaos la 50mA Tensiunea anodica in gol e de 720V, in emisie scade la vreo 630V, problema nu fiind de aici. Nu stiu exact ce sa ii mai fac, as vrea macar 50W sa scot sa ma pot descurca decent in trafic. Schema originala a finalului e mai jos, la o prima vedere nu vad mari modificari aduse insa o sa incerc sa o ridic pe cea actuala. http://foxtango.org/ft101/graphics/FT-101-PA.jpg Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 In locul lui 12BY7A merge perfect 6J9P ...vezi pozitia cond semireglabil de neutrodinare...are nevoie de o noua calibrare , corespunzatoare cu capacitatile celor doua GU50 .Daca nici asa nu vei fi multumit , modifica etajul final si treci pe o ( singura ) lampa care are panta mult mai mare , GU29 . Cu siguranta nivelul RF va fi de ajuns pentru atacul GU29 ! Link spre comentariu
bobo_romania Postat Iulie 30, 2013 Partajează Postat Iulie 30, 2013 Sau monteaza 2 tuburi 6p36 Succes la mesterit! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 30, 2013 Partajează Postat Iulie 30, 2013 La prima vedere se pare ca alimentarea anodica are probleme,dupa mine scade prea mult cand esti in emisie doar pentru 7-8w.Eventual verifica si C23 poate e intrerupt(prin inlocuire);in cazul ca e intrerupt sau are capacitate prea mica e normal ca puterea sa fie mica la iesire...sau VC1 si VC2 sa nu aiba placi in scurt... Link spre comentariu
bobo_romania Postat Iulie 30, 2013 Partajează Postat Iulie 30, 2013 Nu cred ca e din cauza anodicei,tuburile originale lucrau cu un curent anodic destul de mare.Iar la cei 630v care raman,ar trebuii sa scoata minim 50w.Problema este ori la condensatorii ceramici ori la cel de neutrodinare. Link spre comentariu
lorik199 Postat Iulie 30, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2013 C23 l-am schimbat, era unul tare anemic acolo, am pus unul identic cu cel din poza de mai jos. http://webzoom.freewebs.com/antreas555/2200pf%205kv.JPG O sa pun o rezistenta de sarcina pe tensiunea anodica sa vad cum se comporta. Iar pt aceasta putere rezultata curentul e in jur de 150mA(dupa instrumentul aparatului) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum