Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema amplificator cu TDA7294

Vizitator panteragaby

Postări Recomandate

Vizitator panteragaby

Salut,aveti idee ce s-a intamplat daca in loc de reistorul de 22K de pe pinul 9 (STBY) am pus din greseala un rezistor de 2,2K,pentru ca acum mi se arde siguranta de pe U- ?

Posted Image

Aceasta este schema

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator panteragaby

Verificat ohmmetric fata de masa,pinul nu imi indica nimic pe nici o scala intre 200 ohm si 2000kohm.Am deconectat pinul 9 si siguranta ramane intreaga.Ce se poate face in situatia asta?A si inca ceva afecteaza cu ceva un potentiometru de 50K in locul celui de 10K ?

Link spre comentariu

@BUGHIU a pus punctul pe proverbialul "I", integratul trebuie schimbat, teoretic circuitele alea de mute si stby pot suporta intreaga tensiune de alimentare deci micsorarea rezistorului aluia i-are cum sa distruga circuitele logice interne de la acei pini, tot teoretic micsorarea acelei rezistente asa cum @Thunderer a mentionat produce ca si efect un timp mai scurt de trecere ON/OFF al circuitului respectiv si un posibil zgomot in boxa, dar asta nu ar trebui sa provoace afectarea bunului mers al integratului, si totusi practic s-a intamplat, de unde deducem simplu, faptul ca integratul e o banala facatura si trebuie schimbat, apoi asa cum s-a mai spus trebuie neaparat respectate indicatiile pedefeului ca nu degeaba aia s-au chinuit sa-l scrie.

Link spre comentariu

Respecta intocmai schema din datasheetul integratului, ca nu degeaba au desenat-o acolo.Ai multe lipsuri pe placa. Condensatori de filtraj langa integrat lipsa, lipsa si condensatorii de deparazitare de 100nF.... E un cablaj foare prost proiectat.Am atasat unul gasit pe google la prima cautare, care pare mult mai ok decat ce ai tu si in plus este la fel de compact. (nu am verificat daca corespund valorile componentelor cu cele din datasheet)

post-8080-139829662715_thumb.jpg

tda7294lascara.pdf

tda7294schemasipiese.pdf

Link spre comentariu
Vizitator panteragaby

Pai fata de schema pe care mi-ai dat-o,mie imi lipsesc condensatorii de 100uF de pe alimentare pe care ii pot pune,R3 la mine este de 47K in loc de 22K,nu am condensatorul C2 care pune rezistorul de 680 ohm la masa si condensatorul de pe intrarea audio pe care la fel, il pot inlocui.Pot pune de 220uF? ca nu am decat unul de 100uF.

Link spre comentariu

Eu zic sa il faci de la 0 din nou. In primul rand nu sunt de 100uF condesatori de filtraj de langa integrat, valoarea lor e bine sa fie mai mare de 1000uf/50V, ceea ce pe cablajul tau nu incap.Sau cel mai simplu, daca cumostintele tale sunt limitate si nici nu vrei sa inveti ceva din constructia acestuia, ar fi sa cumperi kitul gata facut. Pretul unuia este destul de mic incat sa nu se merite deranjul de a-l construi.

Link spre comentariu
Vizitator panteragaby

Ideea cu refacerea cablajului cade pentru ca acest cablaj este o adaptare in interiorul carcasei altui amplificator. Spumemi doar ce trebuie modificat si o sa incerc sa ma adaptez.

Link spre comentariu
Vizitator panteragaby

Am citit si eu Datasheet-ul integratului si am inteles despre ce e vorba in legatura cu piesele ;).Multumesc ca mi-ati deschis ochii

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări