AlinEX Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 dar la deschiderea Q1, nu trece un curent cam maricel prin jonctiunea baza emitor al lui Q2? Link spre comentariu
Marian Postat August 1, 2013 Partajează Postat August 1, 2013 Curent prea mare prin baza Q2 n-are de unde, ceva mai mult de 2mA ( 5V/2200 ) in timp ce BD140 accepta in baza maxim 500mA, deci departe... Poate ai vrut sa zici tensiune, dar nici aici nu-i bai, tranzistorul in cauza ar accepta maxim 5v in baza-emitor dar nu va fi atat penca BC-ul are o anumita saturatie CE, deci este sub limita. Link spre comentariu
Rila Postat August 15, 2013 Autor Partajează Postat August 15, 2013 Ma scuzati ca nu am mai avut timp sa postez rezultatul.Am ales un lm555 pana la urma care imi tine butonul activ pentru 10 secunde.Nu am vrut sa mai fac pe tranzistori,am avut mare ambitie sa inteleg de ce se ardea acel 555 si am observat ca era defapt ne555 care se alimenteaza cu 10v maxim.Am schimbat cu un lm555 autentic (alimentare maxima 17v) si problema s-a rezolvat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum