Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Condensatori retele separare

messu

Postări Recomandate

Incerc sa repar un subwoofer Proel in care probabil ca a ajuns curent continuu, la un moment dat.Problema este ca s-a prajit, in afara de difuzor :nebunrau: , un condensator nepolarizat de 110 uF/200 V si as vrea sa stiu daca a vazut cineva valoarea asta si unde as putea sa gasesc ceva asemanator ?As putea sa-l fac si din bucati dar, cred ca mai mult de 2-3 condensatoare puse-n paralel nu-mi mai incap pe PCB.Sau, sa-l fac din doua polarizate de 100 uF (puse "cap in cap") ? Intreb pentru ca am inteles ca n-ar fi o solutie prea buna din cauza de pierderi prea mari...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• messu

3

• CBI

2

• George

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Aaaa, daaa, bineinteles, am spus o prostie. 220 uF cap in cap, am gandit. Ideea e, e o impovizatie eficienta, la o astfel de aplicatie, sau e ceva ce trebuie facut numai in ultima instanta ?

Link spre comentariu

Aaaa, daaa, bineinteles, am spus o prostie. 220 uF cap in cap, am gandit. Ideea e, e o impovizatie eficienta, la o astfel de aplicatie, sau e ceva ce trebuie facut numai in ultima instanta ?

nu este recomandat sa folosesti conzi electrolitici in aplicatii pro pt ca au curentul de varf suportat mult mai mic ca cei nepolarizati si vor ceda foloseste mkt ca sunt mai ieftini ca cei mkp sau in ultima instanta caramele chinezestipui valori in paralel pana ajungi in jurul valorii dorite(+/- 5%) si la minim 250vcc(sau 160vca)
Link spre comentariu

Hmmm,....am inteles. Multumesc !Din pacate cu MKP sau MKT nu prea cred ca ies la liman, pentru ca au valori destul de mici ceea ce inseamna ca va trebui sa pun un ciorchine intreg ca sa ajung la 110 uF...E groasa treaba ....

Link spre comentariu

se gasesc mkt la valori stas de 33-47-56-68-82-100 si mai mari

Jantzen si Bennic au preturi mai bune http://www.jantzen-audio.com/html/caps-mkt-cap.html

o alta solutie ar fi condensatorii de motoare,gasesti la TME,de ex, sau alte magazine virtuale,google,poate chiar si pe plan local(dar cu preturi mai mari si posibil mai slabi calitativ)

astia au si curent mare si tensiuni mari dar sunt si ...mari ,insa daca nu e o pbma cu spatiul ocupat, ai rezolvat.Il/ii pui in picioare , tragi fire alaturi,etc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări