Vizitator teqmihai Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Salut! Imi amintesc ca era un topic in care erau multe multe si diverse programele mici cu utilitate in electronica. Adica cum ar fi pentru calculul de transformatoare, calculator leduri...... etc.Stie cineva daca mai este cumva sau a fost sters? L-am tot cautat de o mai bine de o ora si nimic.... Link spre comentariu
salsa Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Le gasesti mai repede cu Google: led calculator http://www.lucid-enterprises.com/LEWB.htm Permite-mi sa-ti dau un sfat prietenesc. Acestea sunt doar niste instrumente. E bine sa stii calcula si manual si mai ales sa intelegi ce faci. Calculatorul pentru LED-uri iti va da, de multe ori, valoarea rezistorului de 1 ohm! Trebuie sa stii ca acesta valoare nu este o solutie! Aceste instrumente doar ne ajuta sa economisim timp sau sa facem teste rapide pentru diverse valori. Rezultatele pe care ni le furnizeaza trebuie sa stim sa le interpretam, sa vedem daca in practica sunt corecte. E ca un calculator de buzunar cu care economisim timp dar inainte de a efectua o operatie noi stim cam ce ordin de marime va avea rezultatul. De cate ori nu ati facut o operatie gresita dar v-ati dat seama si ati refacut-o pana ati obtinut rezultatul corect? Link spre comentariu
Vizitator teqmihai Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Multumesc pentru raspuns si pentru timpul acordat. Nu ma interesa prea mult sa calculez rezistente pentru leduri sau sa calculez vreun transformator (am bobinat cateva zeci pana acum) ideea era ca parca vazusem acolo o colectie destul de mare de astfel de aplicatii,iar unele dintre ele relativ interesante nu neaparat ca dificultate ci interesante daca tii cont ca iti face treaba mai rapid castigand astfel timp sa-mi proiectez cablaje sau sa invat alte lucruri noi.... Oricun as fi selectat f. putine aplicatii de acolo si asta dupa ce as verifica daca sunt corecte si intr-adevar calculeaza corect... Am folosit si eu odata un calculator online de leduri dar asta deja dupa ce realizasem montajul respectiv calculat de mine si am ramas cam dezamagit de aplicatia respectiva pentru ca daca n-as fi stiut si m-as fi luat dupa rezultatele alea as fi gresit. In special cautam programele care sa faca lucruri simple, chiar banale, dar care sa ma scuteasca de multe calcule care mi-ar manca mult timp..... Link spre comentariu
salsa Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Sper ca nu te-am suparat cu interventia mea. Fiind la sectiunea incepatorilor am dat un raspuns pe masura. De obicei arunc o privire peste profilul celui caruia ii raspund, de data asta n-am facut-o si am calcat putin pe bec. Altul ar fi sarit in sus...Oricum eu in raspunsurile pe care le dau incerc sa scriu si pentru alti eventuali cititori carora le-ar fi utila ideea/informatia. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum