Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aliniere talpa rulmenti


dorian 70

Postări Recomandate

Am cumparat din bazar axul asemanator cu cel de aici, ax ce va fi folosit pentru un abricht:viewtopic.php?f=282&t=142948Ce ma chinuie de la un timp incoace:pentru sasiu:-am facut un cadru din teava patrata de fier-am facut doua semicadre identice, pe verticala, cel putin sudura, in citeva puncte, m-a ajutat ...Nu pot sa aliniez talpile la casetele de rulmenti, astfel incat sa obtin frecare minima (si impilit incalzirea redusa a rulmentilor) la capetele axului de abricht ... Am incercat cu fel de fel de metode, cu tablite mai groase sau mai subtiri, puse pe talpa rulmentului, pe un capat sau pe celalalt...In acest moment pentru prinderea talpii rulmentului de cadru, sasiu, folosesc un material de tip platband, folosit la rectificarea, refolosirea, vechilor tipurilor de saboti auto.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • andu2008

    1

  • dorian 70

    1

Top autori în acest subiect

in mod normal constructiile sudate se ranforseaza cu gusee, iar dupa sudura se detensioneaza in cuptor, urmate de prelucrarea finala a suprafetelor de asezare si prelucrarea pe masini in coordonate sau cnc pt alezaje , etc.ar trebui ca lagarele sa aiba 1 dintre gauri mai mare , si in ea sa intre fie un surub de pasuire die o bucsa de centrare, astfel incit la montare/demontare sa fie asigurata pozitia lor relativa.in cazul tau, daca nu ai acces la prelucrari si TT serioase, iti recomand sa lasi un lagar cu rulment radial-axial iar pe celalalt sa montezi un rulment oscilant.

Link spre comentariu

Mult mai bine ar fi ca ambii rulmenti sa fie oscilanti, avand in vedere ca deplasarile unghiulare maxime permise de un rulment sunt de 1...3 grade, in timp ce sudura, poate "trage" axa lagarului cu valori de peste 3 grade. Cei care vor sa duca pana la capat rationamentul, ar mai trebui sa utilizeze si un sistem de preluare a jocurilor axiale, asemanator celor de la transmisiunile cardanice. Cea mai utilizata solutie, este prelucrarea talpilor dupa sudura si detensionare, prin frezare fina, sau rectificare plana, precum si montarea lor pe o placa plana obtinuta printr-unul dintre aceleasi procedeie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări