Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector de radar

radu022003

Postări Recomandate

dupa cum isi poate da seama lumea dupa subiectul acestui topic, imi place viteza si evit "certurile" cu politia. deci m-am hotarat sa-mi construiesc un detector de radar. am cautat pe net in lung si-n lat si nimic satisfacator. ideea pe care functioneaza detectorul o cunosc, insa nu pot proiecta un circuit care sa faca asta, deci apelez la dvs. sa ma ajutati cu scheme, schite si alte minuni care m-ar putea ajuta pe mine si implicit si pe voi. astept sugestii :yawinkle:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pisoiu

2

• radu022003

2

• niq_ro

1

• Blind

1

Top autori în acest subiect

Momentan nu te pot ajuta cu scheme sau cu alte chestii, insa pot sa-ti spun ca politia nu foloseste un singur tip de radar. Folosesc radare cu ir, microunde...uita-te pe discovery cand mai prinzi mythbusters. Acolo testau astia miturile antiradar (care desigur erau tepe toate) iar inainte de a trece "la treaba" spuneau ce tipuri de radare folosesc politistii. O sa vezi ca e destul de greu sa detectezi un radar cu ir, pentru ca-l pot proiecta oriunde pe masina ta (si e un fascicul gros cat un pointer de laser)

Link spre comentariu

Radar-ul cu microunde e cel folosit in masinile de politie, montat pe bord (e tubul acela cu capac alb). Exista mai multe modele, lucreaza in benzi de frecvente diferite (care nu le stiu). De aici dificultatea la detectie, trebuie cate un element detector de banda ingusta pentru fiecare banda de frecvente folosita. Un detector de banda larga nu e indicat, ca o sa prinda toate emisiile RF si de alta natura (GSM, radare de aeroport, etc.). Radar-ul cu laser IR e foarte dificil de detectat, pentru ca spre deosebire de cel cu microunde care functioneaza incontinuu, functioneaza numai cand citeste viteza. E sub forma de pistolet, cu care se tinteste masina, apasa pe tragaci, si in cateva secunde se face citirea, timp in care nu prea poti sa reactionezi./pisoiu

Link spre comentariu

pt, niq_ro, schema spre care m-ai trimis cu functia SEARCH gasita am facut-o si nu merge, asa cum mi-au spus si baietii astia doi, e inutila, aia detecteaza unde radio, banuiesc ca era foarte utila in 80'. de aia am deschis acest topic. Va multumesc mult pt info. cred totusi ca va trebui sa trag de limba pe cineva de la o firma mare ca sa scot o asemenea schema sau sa cumpar unul si sa-i scot schema :snakeman:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Antiradarul pasiv e cel care receptioneaza pulsurile de emisie ale radarului de pe masina politiei. Ala nu poate fi detectat decat daca ti-l vede sau daca ti-l aude. Antiradarul activ e cel care mai si emite si bruiaza radarul politiei. Sigur ca se pot prinde daca ai antiradar activ. Din cate stiu eu, majoritatea care se vand pe piata sunt pasive./pisoiu

Link spre comentariu

Cele active se numesc radar jammer...si nu am vazut asa ceva de vanzare in Ro pana acum...

Iar la partea cu do-it-yourself...mai bine te lasi de planuri....nu de alta, dar nu stiu cum o sa te descurci cu ghidul de unda de la intrare.

In al doilea rand , filtrarea exacta a frecventelor dorite in domeniul MW este cam imposibila in lipsa unor echipamente de masura si scule speciale extrem de scumpe (pe care daca le aveai acasa, in mod sigur iti permiteai sa iti cumperi o masina noua cu detector deja montat, si nu exagerez!)

In cel mai bun caz de reusita vei obtine geva gen "detectorul de furtuni" al lui Hertz , care o sa dea alarma la orice purtatoare radio din spectrul MW, inclusiv frecventele folosite de toate radioreleele operatorilor de telefonie mobila din Ro! Adica 7,13,15,23,37GHz si lista e foarte lunga!

So, good luck![/b]

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări