Vizitator thawormer Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 Salut ma intereseaza un modul in care sa intre 380 si sa scoata 220 din care sa alimentez casa, astfel incat indiferent daca cade o faza sa am curent permanent. la ora actuala am faza1 subsol si garaj, faza2 parter, faza3 etaj. nasol este ca ori cade faza 1 ori faza 2 si trebuie sa mut firele manual. Unde pot gasii asa ceva, cum se numeste?Multumesc anticipat pentru raspuns. Link spre comentariu
validae Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Nu stiu sa existe un astfel de aparat in comert, dar in principiu se poate face o comutare cu relee intre doua faze.De exemplu, alimentezi instalatia din una dintre faze permanent prin contactele normal deschise ale unui releu a carui bobina va fi alimentata din acea faza permanent.La caderea alimentarii fazei proprii, contactele vor comuta automat pe alta faza.Binenteles, releul va avea contacte suficient de solide ca sa suporte curentul maxim din instalatie. Link spre comentariu
salsa Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Exista asemenea dispozitive, industriale, dar sunt foarte scumpe comutator automat de fazeTe poti inspira si din acest topic viewtopic.php?f=68&t=43519 Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Eu as face aceasta comutare cu un PLC care sa-mi si semalizeze cumva ca una dintre faze a cazut, astfel incat sa nu se abuzeze prea mult de celelalte doua faze ramase bune. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum