Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

380 la 220

Vizitator thawormer

Postări Recomandate

Vizitator thawormer

Salut ma intereseaza un modul in care sa intre 380 si sa scoata 220 din care sa alimentez casa, astfel incat indiferent daca cade o faza sa am curent permanent. la ora actuala am faza1 subsol si garaj, faza2 parter, faza3 etaj. nasol este ca ori cade faza 1 ori faza 2 si trebuie sa mut firele manual. Unde pot gasii asa ceva, cum se numeste?Multumesc anticipat pentru raspuns.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

1

• validae

1

• salsa

1

Top autori în acest subiect

Nu stiu sa existe un astfel de aparat in comert, dar in principiu se poate face o comutare cu relee intre doua faze.De exemplu, alimentezi instalatia din una dintre faze permanent prin contactele normal deschise ale unui releu a carui bobina va fi alimentata din acea faza permanent.La caderea alimentarii fazei proprii, contactele vor comuta automat pe alta faza.Binenteles, releul va avea contacte suficient de solide ca sa suporte curentul maxim din instalatie.

Link spre comentariu

Eu as face aceasta comutare cu un PLC care sa-mi si semalizeze cumva ca una dintre faze a cazut, astfel incat sa nu se abuzeze prea mult de celelalte doua faze ramase bune.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări