Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv sonic sasiu 11ak30

Vizitator stanica

Postări Recomandate

In baza lui bu ii vin doar niste impulsuri si nu o tensiune periculoasa

Acum nici in puntea redresoare nu se mai folosesc 1N4007 ci diode rapide cum ar fi BY eu asa am gasit pe la alte tv-uri

Scuze eu am vrut sa spun in mare ce diode se folosesc,acum sunt o multitudine de diode pentru o punte.........fara numar.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 86
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

13

• Emil 1986

10

• Florinel TV

9

• Giorgian tv

8

Eu unul nu team luat la bascalie si asa cum am spus mai sus este ca merge , eu 1N4007 pun si la bv la pinu de flyback si merg de numa in locu lui BA159 , sunt ele un pic mai lente dar erg cu siguranta , uite cind mai prinzi un tv incearca si te vei convinge ca am dreptate

Nus cand o sa mai vina un 808 ars dar o sa incerc 1n sa vad cum se prezinta!si diode rapide am destule,nui bai!Si nea giorgica daca ii pun bu808 stift si dau si 30+lei pe el cu posta si a 2 zi vine cu scandal la poarta ca i-am luat banii si s-a ars a 2 zi?!am luat de la mivarom bu808 si s-a aprins tv-ul cat sa lumineze ecranul si a plesnit,fara nici o piesa schimbata am scos 808 si am pus unul normal cu o dioda ba159 in paralel si trecura cateva luni si nu s-a mai ars!am pierdut banii dati pe 808?il luasem pana sa citesc topicul cu metoda asta si nu l-am mai folosit,am pus un tranzistor normal+ba159 si daca am vazut ca mere nu l-am mai schimbat,si am ramas cu el pana de curiozitate am zis sa il incerc!

Editat de Emil 1986
Link spre comentariu

Da si eu am facut acest experiment cu un kt846 dar eu am pus doua diode in serie,am observat ca nu se incinge dar nu bag mana in foc ca va si rezista,exact cum un om bolnal de diabet, de la trei dimineata la camp sanatos si sa-l ti asa fara insulina pana in acea  zi seara,fac pariu ca intra in coma diabetica,scuze off topic a fost doar un exemplu metaforic.

Link spre comentariu

Pai vezi. Ia incearca cu BU cumparate acum si spune rezultatul.

poi au aceias calitate ca bu808 din stocurile prezente pe piata la acest moment!nu am spus nicaieri ca eu cumpar in loc de bu808 unul 508 sau mai stiu eu de care!probabil ca au acelas producator si nu o sa functioneze 508 in locul altui 508,daramite in locul lui 808!am luat de la mivarom 3 bu808,alien jv sau cum mai era,si unul in capsula mai mica,care nu au functionat si pe urma am incercat metoda asta,si merge!

Link spre comentariu

poi au aceias calitate ca bu808 din stocurile prezente pe piata la acest moment!nu am spus nicaieri ca eu cumpar in loc de bu808 unul 508 sau mai stiu eu de care!probabil ca au acelas producator si nu o sa functioneze 508 in locul altui 508,daramite in locul lui 808!am luat de la mivarom 3 bu808,alien jv sau cum mai era,si unul in capsula mai mica,care nu au functionat si pe urma am incercat metoda asta,si merge!

aha,evita bu808 cu jv la sfarsit sunt niste gunoae ordinare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări