Vizitator stanica Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 Deci tens.este 118,5v am facut un darlington dintr-un bu508af si un d1555 care a mers doar 4 ore. Link spre comentariu
bobo Postat August 3, 2013 Partajează Postat August 3, 2013 daca tubul este normal si nu plat atunci 118,5 v mi se pare cam mult(112-117v am gasit la acest sasiu pt tub normal).pt tub plat am gasit 125-127v.verificati r817 de 99k din secundar sursa care chiar trebuie sa fie de 99k.daca este putin alungita cresc tensiunile cu cativa volti.dupa inlocuiti preventiv si c618 si c619 si cu un tranz bun ar trebui sa fie totul ok.nu ati precizat cum se comporta cu tranz simulat(cat de tare se incingea in timp) si cum se prezenta imaginea pe tot parcursul functionarii. Link spre comentariu
Vizitator ilie gh ionut Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 daca tensiunea de 115 v din b+ este corecta , este bine probabil la tine este transformatorul de linii in scurt , sau devalorizat , schimba c.din baza lui 22 cu 63 v jamicon rezistenta s-a ars din cauza la inpulsurile de tensiune de intoarcere dunga este de la condensatorul de 250 v cu 47 n de aceea se incalzeste rezistenta la tine este si arsa aqm , daca bu 808 dfi se supraincalzeste , nu este rezistorul de intoarcere pe bo Link spre comentariu
Vizitator Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 probabil la tine este transformatorul de linii in scurt , sau devalorizatTransformator devalorizat ?!?!N-am mai auzit pana acum Link spre comentariu
winstyle Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 Am un TV , șasiu 11AK30 , care functionează normal , dar pe imagine apar linii negre subtiri orizontale , in mod intermitent , ca si cum ar exista autooscilatii , dar nu ii pot localiza sursa problemei . Ați mai intâlnit o astfel de problemă ? Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 BVul e ok?nu se supraincalzeste? Link spre comentariu
winstyle Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 Da este bun . Se incălzește normal . Precizez că liniile sunt atât de subțiri ca și o linie normală de imagine . Sunt câteva , apar in mod arbitrar , intermitent , și câteodată se deplasează , pe imagine , puțin in jos și invers . Link spre comentariu
palcu ion Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 greu de gasit defectul....am avut si eu ceva asemanator si dupa vreo doua zile m-am lasat pagubas mai ales dupa ce am fost informat de proprietar ca "daca costa mai mult de 500(vechi) nu-l mai fac"-si asa a ramas piese de schimb probabil un smd linga jungla defect Link spre comentariu
winstyle Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 Asa este . Genul acesta de defectiuni sunt foarte greu de găsit . Prefer să găsesc o componentă arsă , decât vreo lipitură rece , vreun condensator care face ''figuri'' doar când se incălzește , sau altă cauză unde , de fapt , nu există o componentă arsă . Nu știu dacă problema este vreun SMD lângă junglă .Am tras semnal de la acest TV ''defect'' la un altul care functionează perfect , iar pe ecranul celui din urmă nu apar liniile acelea . Deci semnalul video dat de junglă pare să fie ''curat'' . Probabil prin circuitele de deflexie . Am luat in consideratie sugestia domnului Dan , despre supraincălzirea finalului BV , și am suplimentat , totuși , radiatorul finalului de baleiaj vertical ( cel original mi se pare subdimensionat . La toate TV-urile cu acest tip de șasiu , acel radiator este destul de fierbinte ) , am schimbat dioda si condensatorul de filtaj de pe 26 V de la trafo linii . Am inlocuit condensatorul de 1000 microfarazi de pe iesire final BV , am mai pus un condensator de 100 nF in paralel cu cel care este inseriat cu rezistenta de 2,2 ohmi , acea celulă RC de pe iesirea finalului BV care impiedică autooscilatia finalului BV ... toate aceste operatii făcute mai mult preventiv . Totuși , parcă s-au mai rărit aparițiile acelor linii , dar tot nu au dispărut complet . o poza ? Este greu să faci poză la asa ceva că nu se mentin pe ecran . Apar si dispar foarte repede , și nu destul de des incât să apuci să faci poza ... Link spre comentariu
Nostalgic Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 Da este bun . Se incălzește normal . Precizez că liniile sunt atât de subțiri ca și o linie normală de imagine . Sunt câteva , apar in mod arbitrar , intermitent , și câteodată se deplasează , pe imagine , puțin in jos și invers . cu semnal sau fara semnal se produce asa ceva? Link spre comentariu
winstyle Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 Chiar nu am incercat si fără semnal , să văd dacă mai face . Voi incerca mâine . Dar cum am scris mai sus , pe ecranul altui tv nu apar , cu semnal tras chiar de la TV-ul la care apar aceste linii negre... Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 2, 2016 Partajează Postat Aprilie 2, 2016 Poate fi si ceva bruiatie.Verifica pe AV cu semnal Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 2, 2016 Partajează Postat Aprilie 2, 2016 Ma agat si eu aici, nu ma luati tare! M-a sunat un coleg, are bare orizontale peste imagine in ritmul sunetului. In pauze totul este in regula. La cautare se opreste pe post. Multumesc. Link spre comentariu
palcu ion Postat Aprilie 2, 2016 Partajează Postat Aprilie 2, 2016 contacte imperfecte la final aaf,refaceti lipiturile in toata zona Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum