Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

despre filetare pe strung ...incepatori

Vizitator dany6418

Postări Recomandate

Salut tuturor,am o intrebare ce ma sfatuiţi ,cum aş putea sa dau centru la diferite metale adica sa pot gauri cu şpiralu exact in centru ce modalitaţi ar fi ?scuzaţima ca va deranjez dar va rog mult sanatate

Link spre comentariu

Daca totusi (dupa gaurirea cu burghiul de centruire/ambore) burghiul nu se centreaza pe material, o manevra destul de frecvent folosita este sa se sprijine/limiteze miscarea burghiului cu capatul neascutit al unul cutit ( partea opusa pastilei). Nu stiu cat de recomandabila/corecta este manevra.

Link spre comentariu

Daca totusi (dupa gaurirea cu burghiul de centruire/ambore) burghiul nu se centreaza pe material, o manevra destul de frecvent folosita este sa se sprijine/limiteze miscarea burghiului cu capatul neascutit al unul cutit ( partea opusa pastilei). Nu stiu cat de recomandabila/corecta este manevra.

da, nici eu nu stiu cat e de corecta, dar am mai vazut-o si o folosesc si eu.
Link spre comentariu

Pai nu se prea centreaza burghiul dupa ambore, ca probabil e stramb burghiul! Nu aducem in discutie ca pinola mobila nu e centrata. Cand sunt cazuri de genu', ideea cu sprijinirea e buna si chiar uzuala, dar trebuie mentinut un avans cat mai mic ptr. burghiu, macar la inceputul gaurii.La gaurile unde se cere precizie, se da centru cu un centruitor, urmand o strapungere/gaurire cu un burghiu mai mic decat cel final, iar ulterior se da gaura cu burghiul cu cota dorita. In felul asta se mai elimina din vibratii, etc., iar gaura e mai ''corecta''. Aveti grija de burghie cumparati din piata - SH.

Link spre comentariu

Domnilor colegi eu intreb cum pot afla centru unui corp rotund pentru al gauri perfect in centru adica cum il clingheruesc exact in centru sa zicem ca am un şurub de M 10 ce metoda aş putea sai dau exact centru va mulţumesc

Link spre comentariu

Metoda cea mai buna, este sa-l centrezi in bacuri, cat mai precis si sa il amborezi pe strung. Altminteri exista masini speciale de centruit, dar costa cat 10 strunguri la un loc si nu isi permit decat cei care produc in serie de masa.

Link spre comentariu

Se doreste centruirea unui surub aflat montat intr-o piesa ma gandesc eu caci altminteri este usor de gaurit cu un strung in casa..., poate gaurirea unui surub rupt...Se poate detalia?

Link spre comentariu

am vazut pe un site o propunere de masa de trasaj facuta dintr-un geam de copiator sau scanner intarit pe dedesubt cu ciment. sticlele respective au planeitatea mai buna ca un geam obisnuit. respectivul facuse o "cutie" cu margini din pvc sau plexiglas si cu fundul din sticla de copiator. in ea a turnat ciment cam de 7 cm. nu mai gasesc site-ul, dar daca se intampla, postez adresa.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări