Florin berdila Postat Septembrie 28, 2013 Partajează Postat Septembrie 28, 2013 Da dar ma gandesc ca daca tai una la 30*o sami iasa unghiu dintre cele doua ţevi tot la 30* ? Link spre comentariu
DanuAL Postat Septembrie 28, 2013 Partajează Postat Septembrie 28, 2013 Da, daca tai doar una dintre tevi la 30*, unghiul dintre cele 2 va fi de 30*. Le mai aranjezi tu putin. Sau poti sa tai din ambele cate 15* sa-ti formeze un unghi de 30*. Daca nu ai un flex destul de mare, incat sa tai dintr-o singura trecere, prinde teava intr-o menghina in asa fel, pe cand faci taietura de deasupra sa-ti lasi un semn si in partea de jos, iar ulterior te bagi cu flexu pe semnul ce ti-a ramas, fara sa modifici/scoti/misti nimic la teava. Cu atentie, faci o treaba buna!!! I-ati manusi de protectie si ochelari tot de protectie!!! Link spre comentariu
sorin renato Postat Septembrie 28, 2013 Partajează Postat Septembrie 28, 2013 daca tevile au diametru mare va fi cam dificil sa faca sudura dupa accea doar cu taietura la 30 de grade, mai trebuie " scobita " teava taiata ca sa aiba contact suficient. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 Salutare am o intrebare domni mei,imi puteţi descrierea tehnica de a face filete pe un strung sn 400 ?am incercat imi iese la prima trecere dar la a doua nu mai se sincronizeaza cuţitu cu pasul filetului cum se da caruciorul pe poziţia inapoi va rog sami descrieţi pe strungu sn 400 şi pe inţelesu meu de incepator de ce nu mai nimereste cuţitu la urmatoarele treceri pasul sau gangu facut de prima trecere Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 Maneta de avans mecanic ramane cuplata. Uiti complet de ea, pana termini filetul. Lucrezi numai cu mana stanga pe levierul inainte-inapoi si cu dreapta manevrezi manivela saniei transversale. Link spre comentariu
DanuAL Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 ...Adica maneta care se cupleaza ptr. filet, ramane cuplata permanent, pana termini filetul! Link spre comentariu
Florin berdila Postat Octombrie 5, 2013 Partajează Postat Octombrie 5, 2013 Salutare domni mei care se gaseşte şi pentru mine sami explice cum se face acel filet pe un strung sn 400 am incercat din invaţaturile domnilor colegi dar numi iese toata treaba este ca la a doua trecere cuţitu nu mai cade pe aceiaşi urma imi strica tot eu nu ma descurc la poziţia cuţitului a doua trecere cand cuplez universalu nu pleaca şi sania longitudinala odata cu mişcarea universalului unde greşesc va rog mult sa nu va suparaţi pe mine şi explicaţimi pe inţelesu meu va doresc sanatate Link spre comentariu
enjoy Postat Octombrie 5, 2013 Partajează Postat Octombrie 5, 2013 Ti-am recomandat si eu si inca vreo 2 persoane sa te uiti macar pe youtube la filmuletele lui tubalcain - nu trebuie sa stii engleza, doar trebuie sa fii atent cum procedeaza el. Chiar daca o sa inveti tu cum si ce face fiecare maneta, o sa rupi cutite sau mai rau o sa strici ceva la strung sau chiar o sa te ranesti, pentru ca ai o dihanie destul de puternica. Un strungulet mic se blocheaza, asta iti rupe degetele usor! Mergi si cauta un strungar priceput, plateste-l sa-ti arate cateva ore macar operatiunile de baza! Link spre comentariu
sorin renato Postat Octombrie 5, 2013 Partajează Postat Octombrie 5, 2013 Tocmai ti-au explicat Ola_nicolas si DanuAL, cat se poate de simplu! Incearca sa explici tu ce manevre faci, ca sa vedem unde gresesti! Esti sigur ca stii care este maneta de avans mecanic? Explica-ne! Link spre comentariu
mkreszan Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Salutare domni mei care se gaseşte şi pentru mine sami explice cum se face acel filet pe un strung sn 400 am incercat din invaţaturile domnilor colegi dar numi iese toata treaba este ca la a doua trecere cuţitu nu mai cade pe aceiaşi urma imi strica tot eu nu ma descurc la poziţia cuţitului a doua trecere cand cuplez universalu nu pleaca şi sania longitudinala odata cu mişcarea universalului unde greşesc va rog mult sa nu va suparaţi pe mine şi explicaţimi pe inţelesu meu va doresc sanatateNe este foarte greu sau chiar imposibil sa va explicam pe intelesul dvs; e grea gramatica asta cu strungu'. Link spre comentariu
bcristian Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Salutare domni mei care se gaseşte şi pentru mine sami explice cum se face acel filet pe un strung sn 400 am incercat din invaţaturile domnilor colegi dar numi iese toata treaba este ca la a doua trecere cuţitu nu mai cade pe aceiaşi urma imi strica tot eu nu ma descurc la poziţia cuţitului a doua trecere cand cuplez universalu nu pleaca şi sania longitudinala odata cu mişcarea universalului unde greşesc va rog mult sa nu va suparaţi pe mine şi explicaţimi pe inţelesu meu va doresc sanatateDupa cum ti-am mai spus de vreo 2 ori, caruciorul ramane cuplat la universal pana termini tot filetul.Ca sa o aduci inapoi, cu mana dreapta dai sania port-cutit sau transversala inapoi, ca sa iasa cutitul din material, si in acelasi timp cu mana stanga inversezi sensul universalului. Duci cutitul mai in interior pt urmatoarea trecere, si tot asa pana termini. Nu stiu ce faci acolo, si nici nu am acces la un SN 400 ca sa iti pot spune exact unde sunt manetele. A, stai ca mi-a venit o idee de ce s-ar putea sa faci gresit - nu cumva aduci sania inapoi din inversarea sensului avansului? Adica universalul se invarte in acelasi sens, doar sania merge invers? Ca daca asa faci, e gresit si normal ca nu iese. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 ...am incercat din invaţaturile domnilor colegi dar numi iese toata treaba este ca la a doua trecere cuţitu nu mai cade pe aceiaşi urma imi strica tot...Daca ai respectat toate indicatiile, trebuie sa cada pe aceeasi urma. Fa cat mai multe poze si pune-le pe topic impreuna cu explicatii asupra modului cum procedezi. Altminteri nu poti fi ajutat. Link spre comentariu
ndc74 Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Eu cred ca omul fie nu da deloc sania transversala inapoi, fie o da foarte putin si cutitul mai zgarie inca la revenirea caruciorului.Din cauza asta se incaleca spirele. Link spre comentariu
DanuAL Postat Octombrie 7, 2013 Partajează Postat Octombrie 7, 2013 Inseamna ca "unii vorbeste, altii prinde peste!"Ori nu citeste tot enuntul in care i se raspunde, ori se asteapta la un mic video personalizat cu instructiuni gen ''muieți-s posmagii?''.De cand a pus prima intrebare si pana la ultima lui intrebare, daca isi scria toate raspunsurile pe o foaie, azi era mare mester!!! Link spre comentariu
Florin berdila Postat Octombrie 8, 2013 Partajează Postat Octombrie 8, 2013 Salutare azi am lucrat pe strung la executarea filetului dar nu pot executa ,ce numi iese este atunci cand scot cuţitu din material pentru a duce carucioru inapoi numi mai calca pe aceasi urma am inţeles sa nu decuplez carucioru dar cum reglez urmatoarea trecere a cuţitului in adancime dak nul opresc universalu si carucioru sa reglez sania tranversala pentru a doua trecere ?cei de neinţeles pentru mine este ca ,cum procedez cand ajunge carucioru inapoi pentru urmatoarea trecere a cuţitului in material ca trebuie sal opresc sa reglez cat intru iar in material va mulţumesc ca aveţi rabdare cu mine şi va cer scuze celor pe care iam suparat dar am nevoie de dumneavoastra sanatate Link spre comentariu
Postări Recomandate