TITI Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 foarte util desi e in germana http://www.fs-fachbuch.at/images/products/10706-44.pdf Link spre comentariu
Florin berdila Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 am si eu o mare rugaminte vreau sami ascut niste cutite de degrosat metal si nu stiu ce forma are cutitu pastila adica ce unghi sa aiba fata de planu orizontal a pastilei am alamit azi mai multe pastile pe corpuri de cutite si vreau sa le ascut va multumesc Link spre comentariu
norad Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Va salut, Ca sa nu deschid un topic nou, intreb aici: filetul din imaginea de mai jos este standardizat ? Poate fi realizat pe strung un asemenea filet, dar interior ? Multumesc. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Cauta sa nu fie 5/8 " cu 14TPI. Grig Link spre comentariu
norad Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Multumesc. Bag de seama ca exista tarod de 5/8" cu 14TPI. Sper sa aiba si strungarul cu care colaborez. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Inch-ul nefiind atit de utilizat e posibil, sa nu fie foarte multi strungari care sa aiba tarozi in inch. In general strungarii au tarozi si filiere doar pentru filete pentru tevi,respectiv,3/8'',1/4'',1/2'',3/4'',1'',1,1/4'',etc,etc. Link spre comentariu
philiprobz Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Dar de ce nu ar merge cu un cutit de filetat interior ca nu inteleg de ce tr musai tarod ? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Intradevar pe diametrul respectiv se poate face filet pe strung cu cutitul de interior. Trebuie doar multa atentie. Link spre comentariu
chas3 Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 ..si roti dintate pentru pasul respectiv. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 (editat) Ca sa fie sigur trebuie o lera de filete. Eu am zis de filet imperial deoarece pasul e mai ciudat si nu`l gasesti nici ca a 2`a optiune pentru suruburile metrice .Cam toate strungurile mai rasarite au insa pas de 1,8mm si de 14TPI. Poate fi si ceva surub ciudat cu rol de protectie a ceva. Grig L.E. https://mdmetric.com/tech/thddat8.htm http://www.historicmotorcycle.org.au/images/Thread_Tables.pdf 5/8" BSF 15.875 1.814 14 14.712 13.549 1.162 14.00 Editat Februarie 13, 2016 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
philiprobz Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 (editat) Corect, cel mai apropiat este 14 TPI iar la lungimea filetului de care ai tu nevoie merge fara probleme . Un cutit mai finut rezolva treaba. Probabil singurul avantaj al strungurilor fara cutie este acela ca poti combina rotile intre ele si obtii cele mai atipice filete. Cu un programel pe care l-am mai postat pe aici pe undeva se poate calcula in cateva momente exact ce roti iti trebuie si dispunerea lor . Editat Februarie 14, 2016 de philiprobz Link spre comentariu
Vizitator racaru_razvan Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 Salut philiprobz! Ce programel? Link spre comentariu
philiprobz Postat Martie 13, 2016 Partajează Postat Martie 13, 2016 Ai in atas programul. Este foarte versatil. Poti seta inclusiv pasul surubului conducator in inch sau mm . In casutele rotilor dintate care iti raman goale (pt ca nu ai cum sa ai un nr asa mare de pinioane implicate ) tr sa pui cifra 0 . Mai sunt cateva detalii, la pasul filetului pe care urmaresti sa-l obtii tr sa pui punct in loc de virgula in situatia in care sa zicem vrei sa introduci valori intermediare cu zecimale . Nu ezita sa intrebi desi cred ca ai sa te descurci. Am testat zeci de astfel de programe iar asta te asigur ca este cel m bun program calcul filete roti dintate bun nthreadp.rar Link spre comentariu
Vizitator zoly_92 Postat Mai 25, 2017 Partajează Postat Mai 25, 2017 Buna ziua! Sunt incepator in ale strungariei, si am cateva nelamuritati la care sper sa gasesc raspuns. Am un strung Summit SNU 380.Atasez o poza cu strungul, respectiv cu tabla de avansuri. Prima nelamurire este legata de lera de filet Withworth. De exemplu masor filetul, este de 19G. Asta inseamna ca e 19 pasi pe toli(19TPI)? Eventual m-as bucura daca mi-ati putea da ceva indrumar pentru filete withworth. La metrice ma descurc, nu am probleme. Pana acum am tot studiat tabelul, dar nu am reusit sa dau de capat. Stiu ca imi lipseste ceva din cunostinte, fara care nu reusesc sa inteleg pasurile in toli. De exemplu daca luam linia din mijloc, prima coloana din tabel, avem setarea FJ. Aici am pasul de 1/64, respectiv 1/8. Daca inmultesc cu 25.4, cat e un inch, nu iese 0.5 respectiv 4. Am observat ca daca inmultesc cu 32, atunci e ok. Pana aici am ajuns, de aici incolo confuzie totala. De aceea ii rog pe cei care se pricep si au putin timp sa fie amabili si sa ma indrume sau sa ma lamureasca si pe mine. A doua nelamurire este legata cu strungul, adica am facut setarile pentru 20TPI, zgarii bara sa masor pasul, culmea e 10TPI. Repede setez strungul la 40 TPI, acum taie cu 20TPI. Mentionez ca pentru setarea de 20TPI am folosit linia de jos din tabel, adica l-am pus la DP, respectiv manetele de sus au fost pozitionate corect. De ce am pas de doua ori mai mare de cel indicat in tabel? Mentionez ca daca tai filete metrice cu el, se respecta pasul, adica ce setez din tabel, atat are si in realitate. Inca ceva, in tabel nu are avans de 1.75mm, iar in cartea strungului are (fara schimbarea rotilor de schimb). Nu in ultimul rand vreau sa-mi cer scuze pentru modul babesc cum am relatat nelamuririle, dar nefiind strungar, nici de invatat n-am invatat aceasta meserie, inca nu le am cu toate expresiile. Cu speranta ca o sa primesc lamuriri, va multumesc pentru timpul acordat. Link spre comentariu
Postări Recomandate