Ion_Bumbu Postat Februarie 23, 2015 Partajează Postat Februarie 23, 2015 Pe vrenea cind am lucrat la institut la Vulcan am vazut tot felul de suruburi de valori neuzuale, la intrebarea mea , de ce? raspunsul a fost surprinzator de simplu, numai alea au avut loc acolo , iar pasul pentru a asigura stringerea. Bineinteles si materialul era pe masura. Grig Link spre comentariu
Florin berdila Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 domnilor nu ma certati dar va intreb inca ceva cu cat se mareste pasu filetului cand dau pe pas marit Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Dupa 6 luni am incetat si noi cearta, multumim oricum de atentionare, altfel poate ne tot certam... Grig Link spre comentariu
area51 Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Nu te cearta nimeni. Fii si tu mai curajos si intreaba mai la subiect. Daca te gandesti la un anume filet spune-ne mai multe. Ma uit in cartea: "FILETAREA LA STRUNG" scrisa de NICOLAE CONSTANTIN si aparuta in anul 1962. Aceasta carte am descarcat-o de pe acest forum. Din pacate nu mai tin minte cine a incarcat-o pe forum si la ce topic. La paginile 26-27 se afla tabelul 7 care arata filetele metrice normale incepand de la M1 pana la M100. Zic si eu ca ar fi vorba de un filet metric de 20 mm, notat M20. La acest filet gasim urmatorii pasi: - pas Normal: 2.5 mm - pas Fin-1: 1.5 mm - pas Fin-2: 1.0 mm - pas Fin-3: 0.75 mm - pas Fin-4: 0.50 mm Nu stiu daca in aceasta carte se vorbeste de pas "marit". Poate nu am citit unde trebuie. Cel mai bine ar fi sa prezinti cazul concret, in acest fel te putem ajuta cu rapiditate, ca sa nu stagneze lucrarea! Link spre comentariu
Florin berdila Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 ma refer ce este un pas marit sa zicem ca fac un filet metric cu pasul de 2mm si dau maneta pe pas marit cu cat se modifica pasul cand dau pe pas matit Link spre comentariu
area51 Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 (editat) Pasul imediat mai mare decat 2.00 mm ar fi 2.5 mm si corespunde pentru M18. Nu prea imi dau seama ce intelegi prin pas marit. Nu stiu ce strung ai si ce efect are actionarea manetei. Daca poti pune o poza. Sunt sigur ca te va lamuri cineva, in definitiv toti facem filete. Bafta! P.S. Te rog explica mai pe larg ce ai de rezolvat. Editat Septembrie 18, 2015 de area51 Link spre comentariu
bcristian Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 La SN 320, se mareste de 8 ori. La SN 400 nu stiu. Ti-a luat mai mult sa pui intrebarea asta pe forum decat iti luat sa pui un capat de fier in universal, sa-l pui pe pas de 1.00 mm si apoi sa dai de maneta aia si sa faci o trecere cat sa zgarie cu varful si sa masori. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Septembrie 19, 2015 Partajează Postat Septembrie 19, 2015 da asta intreb si eu daca fac un pas de 1mm si comut pe pas marit de cate ori se mareste pasul de 1m Link spre comentariu
dunca sorin Postat Septembrie 19, 2015 Partajează Postat Septembrie 19, 2015 de 8 ori la SN320 Link spre comentariu
bcristian Postat Septembrie 19, 2015 Partajează Postat Septembrie 19, 2015 Ba' Florine, tu ai o problema in a citi mai mult de 3 cuvinte? Tocmai ti-am zis mai devreme, fa un test, e cel mai simplu. N-ai un capat de bara/teava pe care sa incerci? Nu trebuie sa faci un filet complet, doar cat sa zgarie varful cutitului ca sa masori. E un raport intreg, probabil 4 sau 8, nu-i de parca ar fi radical din pi * e si ti-e frica ca nu masori corect a 4 zecimala. Link spre comentariu
AFCtin Postat Septembrie 19, 2015 Partajează Postat Septembrie 19, 2015 am vazut pe un site o propunere de masa de trasaj facuta dintr-un geam de copiator sau scanner intarit pe dedesubt cu ciment............ Buna seara, Super ideea. Am un astfel de geam si m-apuc sa-mi fac si eu una. Nultumesc mult pt idee Cu stima Link spre comentariu
florianmro Postat Ianuarie 2, 2016 Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 Buna ziua , as dori sa tai un filet de M12x1 ,,este pentru suruburi la un cnc . Cat trebuie sa fie diametrul axului si cat intru in adancime ? Acelasi lucru si pentru piulita .Va multumesc anticipat ! Link spre comentariu
DanuAL Postat Ianuarie 2, 2016 Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 Depinde si de material, dar in general cota la surub merge 11,90mm si gaura la piulita 10.9-11mm. Adancimea filetului se afla inmultind pasul filetului cu coeficientul 1.3, respectiv 1,3mm trebuie mers in adancime la acest filet cu pas de 1.Cand ajungi la adancimea de ~1mm, poti sa incepit sa probezi cu surub/sau piulita stas. Link spre comentariu
en Postat Ianuarie 2, 2016 Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 Poate ca te ajuta... t = 0,8660 p t1= 0,6495 p t2 = t1-a a=t/8 ...sau mai precis t=1/2 x p x ctg(alfa)/2 t1=(d-d1)/2 T1=(D-D1)/2 Surse: -http://mesterucasei.blogspot.ro/2008/05/despre-filete.html -Indrumator pentru AM-Georgescu Link spre comentariu
florianmro Postat Ianuarie 2, 2016 Partajează Postat Ianuarie 2, 2016 Depinde si de material, dar in general cota la surub merge 11,90mm si gaura la piulita 10.9-11mm. Adancimea filetului se afla inmultind pasul filetului cu coeficientul 1.3, respectiv 1,3mm trebuie mers in adancime la acest filet cu pas de 1.Cand ajungi la adancimea de ~1mm, poti sa incepit sa probezi cu surub/sau piulita stas.nseamna ca intru 0.65 pe raza la surub .Apoi odata facut filetul pe surub piulita o imperechez pe surub Link spre comentariu
Postări Recomandate