florianmro Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 Pe schita am gresit valoarea inaltimii triunghiului , este de fapt 0.433 mmDeci dupa ce realizez gaura cu diametrul de 15.35 si potrivesc strungul pentru filetare o sa inaintez pe flanc 0.5 mm? Link spre comentariu
DanuAL Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 Pai adancimea filetului e de 0,65mm. Ar merge din 3 treceri - 0,3 - 0,2 - 0,1 si verificat cu surubul. Daca strange, dar n-as crede sa stranga pe lungimea aia scurta, dar daca strange surubul si nu poate inainte usor, se mai intra odata pe acelasi/ultimul span. Link spre comentariu
florianmro Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 Am inteles.Multumesc pentru raspuns !Nu cred cs o sa reusesc din 3 treceri la strungul meu mic de banc.Poate din 5 sau 6.O sa fac o proba inainte pe o piesa oarecare . Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 22, 2014 Partajează Postat Octombrie 22, 2014 http://www.calibre-filetate.ro/tehnic.aspx Grig Link spre comentariu
florianmro Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Operatia de filetare cu pas de 0.5 a reusit cu succes Prin urmare realizarea sistemului de readucere in pozitia zero pe verticala ilustrat este foarte bun Cu metoda comparatorului ofera o precizie de sub o sutime Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Asa o culoare cunoscuta are freza aia... FU12? Grig Link spre comentariu
florianmro Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 Asa o culoare cunoscuta are freza aia... FU12? Grig AMA 16V de la Amadeal din U.K. In fond Made in China http://www.amadeal.co.uk/acatalog/AMA16V.html As dori sa ii montez pe viitor motoare pas cu pas pe cele 3 axe Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 27, 2014 Partajează Postat Octombrie 27, 2014 S`o folosesti sanatos! Se pare ca folosesc acelasi RAL cu FU12 . Grig Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Am citit in manualul strungarului ca diametru semifabricantului inainte de filetare se calculeaza mai mic cu 110 din pasul filetului adica inmultesti 0.1 cu pasu filet si scazi din diametru?ex pas 1.5mm *0.1 egal 1.5zecimi cota finala? Am inteles eu bine? Link spre comentariu
laur 26 Postat Ianuarie 25, 2015 Partajează Postat Ianuarie 25, 2015 Ai inteles bine desi cred ca e mai usor de calculat 1,5 impartit la 10,e acelasi lucru.Problema e ca din tabelele pe care le am eu nu prea iese formula. De la M 20 la M 30 am diametru -0,14. M [33_46] diametru -0,17. M [52_80] diametru -0,2. M [85_100] diametru -0,23.Si mai sunt si alti factori,clasa de precizie,cu toleranta ei,modul de imbinare,cu joc sau strangere ,materialul...poate mai vine cineva cu completari.In practica nu prea sunt probleme,daca sare din diametru se mai ia putin cu pila varfurile,mai rau este daca e sub cota. Numai bine! Link spre comentariu
DanuAL Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Pai in practica e problema daca ''sare din diametru'', ptr. ca nu poti proba piulita corect! Daca incepi sa dai la pila si tu te-ai dus inca un span in adancime, chiar si pe aceeasi trecere, doar ca sa vezi, ca sa poti proba ca iti intra piulita, te trezesti ca balangane/joaca rau, piulita pe surub. La inox, de ex. nu e valabila ''chestia'' asta. La inox M10 pasul normal 1,5, diametru de 10 - daca te duci 1,5zecimi sub cota de 10 in diametrul unde urmeaza sa faci filet, filetul acela are sanse mari sa se numeasca REBUT! Problemele astea apar, in deosebi, la filetarea pe strung si din ''cauza'' materialului. Un material mai moale, OLxx, PC, OB, se umfla mai mult decat un OLCxx, Inox, Crom, moc, etc. Florin Berdila ti-am mai scris undeva intr-o pagina anterioara despre problema asta. E bine ca ai cautat raspunsuri in carti, dar in meseria asta practica, e putin sau mai mult, dar suficient de diferita incat sa incerci sa inveti sa ti cont pe viitor de ceea ce descoperi in timpul prelucrarilor pe care le faci tu. Nu cred ca va exista cineva care sa ''le stie pe toate'' 100%. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Am ascutit un cutit de strunjit azi am strunjit un ax dar surpriza. se duce repede varful cutitului se toceste unde gresesc? Link spre comentariu
mihaighe Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 (editat) Florine ca de obicei vorbesti numai pe jumatate,ce fel de cutit ?cu pastila sau de otel rapid,ce duritate avea axul pe care l-ai strunjit?,ce diametru ,ce viteza de aschiere,ce avans ,in functie de aceste date vei primi si raspunsuri. PS.Stii sa ascuti un cutit de strung,sa nui arzi gura?ca si asta e important. Editat Ianuarie 26, 2015 de mihaighe Link spre comentariu
mir76 Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 Baieti cel mai bine este sa mergem si sa il ajutam pe colegul nostru de forum sa invete si el tainele strungariei,altfel doar din postari si conversati este mai greu sa inteleaga ceva.Degeaba incercati s-ai explicati anumite lucruri daca nu vede pe viu cum se face este foarte greu. Link spre comentariu
Postări Recomandate