Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

despre filetare pe strung ...incepatori

Vizitator dany6418

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

Pentru masurat unghiuri sa zicem chiar si la cutite (unghiul cutitelor la varf) s-ar putea folosi si un raportor digital.

Posted Image

Ma gandesc ca se poate masura destul de usor si rotirea saniei pentru a executa sa zicem un con.

http://www.mecanica.pub.ro/id62399/indrumare_62399/indrumar_strungar_imp.pdf

Un document destul de interesant in care sunt explicate si tehnici de filetare.

Editat de TITI
Link spre comentariu

E bun si asta, e bun si ala mecanic. In ultimul timp au aparut o gramada de documente in romana despre aschiere. Inainte se gasea doar manualul strungarului si ala era scris cand era Ceausescu tinerel. Ne inmultim - astia cu strungulete, ca pensionarii :)Youtube e o sursa foarte buna pentru incepatori, tubalcain (mrpete222) mi-a fost profesor :)Cum functioneaza strungul TITI? A iesit vreo piesa?

Link spre comentariu

Din pacate nu a iesit nimica . Saptamana asta mi-au pus firida de 380V la stalp dar urmeaza cred in ceva timp (2-3 saptamani) sa ma lege la retea cei de la Eon, momentan firele atarna sus langa cablul ala trifazic cu niste cleme la capete. Apoi mai am niste probleme de genul ca la mine atelierul e la rosu , e frig si eu sunt racit , zilele astea m-am jucat cu strungul doar la rece. Chiar si azi am fost pe acolo si ma tot uit la tabelul ala de filete incerc sa inteleg cate ceva dar pana nu il pun la treaba nu cred ca o sa stiu mare lucru despre SN-ul meu. Sincer daca da frigul si tot ma lupt cu raceala mare lucru nu cred ca voi face anul asta la el. O sa trebuiasca sa conserv strungul pentru iarna . Nu ninge , nu ploua pe el dar nu stiu cred ca probabil ar trebui sa pun ceva vaselina peste el.

Link spre comentariu

E afara? E pacat de el, trebuie bagat in interior si daca nu-l folosesti ia 2 tuburi de vaselina si da peste tot. Dupa se duce usor cu WD40 si un penson.Te-ai cam complicat cu dihania asta infometata de curent.

Link spre comentariu

Va fi in interior doar ca intr-o cladire care este la rosu. Da cred ca voi baga vaselina peste tot si ma revad in primavara cu el. NU am avut cum sa iau unul mic sa il pun in balcon la bloc  din mai multe considerente cum ar fi : zgomot,  greutate , mizerie si cel mai rau e ca nevasta usuca rufele in balcon ceea ce insemna umezeala mare iarna .

Editat de TITI
Link spre comentariu

Lasa Titi ca-i bine :) SN281 cu motoru' asta de ''3 la leu'' cu 2 viteze, manca cam 1-1,5kw/ora, depinde de ce prelucrezi. La gaurit (gauri mai mari gen 25-31mm maxim ptr. MK3)consuma mai mult decat la sturnjit. Sterge-l bine inainte sa dai cu vaselina pe el. Nu-l spala cu benzina!!! Benzina usuca/strange si fonta greu isi mai da drumu'. Am probat pe MG13 cand am schimbat rulmentii si cand sa bag axul inapoi, m-am rugat vre-o 3 zile de el cu ulei si vaselina si caldura si etc.

Scoate emulsia din cutie afara daca nu-l folosesti pe perioada rece. Dupa ungere cu vaselina, pune-i niste carpe pe el si gata cu iernatu'! Sa nu-i pui folie!!!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna ziua Am cumparat pastile pentru filet interio carora le-am confectionat coadaCum trebuie orientat varful curitului in raport cu planul orizontal pentru o filetare corecta?Deci planul varfului , nu planul suprafetei intregii placute.Am citit ca trebuie orientat in plan orizontal .Si o imagine despre obiectul in cauzaAcelasi obiect din slt unghi

post-214585-0-89519200-1413893952_thumb.jpg

post-214585-0-49562000-1413894605_thumb.jpg

Link spre comentariu

Buna ziua!

Cutitul se orienteaza foarte usor cu sablonul "coada de peste". Este vorba de sablonul de 60 sau 55grade prezentat anterior. Partea dreapta se aseaza paralel -> peste semifabricatul cilindric. apoi cu cutitul lasat liber sa oscileze, se va pozitiona astfel incat sa ocupe fanta (golul) din sablon.

Eventual putin pe net, cautati o imagine!

Link spre comentariu

Eu as cauta ceva info de la producatorul placutei.

Daca nu gasesc atunci as masura unghiul de asezare principal , acel alfa care e undeva pe la 7-12 grade.

Banuiesc insa ca placuta ar trebui sa fie orizontal pusa.

Daca masori unghiul si corespunde e inca o verificare.

Grig

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

post-214585-0-73172900-1413964177_thumb.jpgAm de executat in aceasta piesa de pozitionare un filet M16x0.5

In piesa se introduce un surub(si o contrapiulita) care ajuta la reglarea la verticala capului de frezatt la o masina  de frezat cu cap rotativ

Astfel repozitionarea se va face intotdeauna in aceeasi pozitie

Va rog sa imi spuneti daca diametrul gaurii are valoarea corecta calculata de mine

post-214585-0-73735500-1413964390_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări