Vizitator dany6418 Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 salutare. deshid acest topic pentru cei care sunt la inceput si nu au cunostinta avansate de strungarie..si cazul meu...as dori citeva explicatii cum se fac filetele pe strung ...metoda de calcul tabel etc...in speranta ca veti fi prea duri cu noi cei incepatori va multumesc Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 Se pleaca de la proiectul piesei filetate din care rezulta diametrul, tipul, pasul si profilul filetului. La filetul metric pasul este standardizat pentru fiecare diametru (mai rar nestandardizat) si se exprima in mm. La profilul triunghiular unghiul la varf este de 60 grade. La filetul in inch este standardizat pasul in numar de ganguri pe inch si se aplica pentru orice diametru al filetului. La profilul triunghiular unghiul la varf este de 55 grade. Cutia de filete a strungului are, de obicei, trepte pentru ambele tipuri de filete. Pentru filete cu N inceputuri cutia se regleaza pentru un pas de N ori mai mare decat cel corespunzator pasului filetului. Pe desen se coteaza diametrul exterior al filetului, indiferent daca filetul este exterior sau interior. De aceea diametrul gaurii pentru un filet interior trebuie calculat scazand din cota dublul inaltimii profilului. Link spre comentariu
Vizitator dany6418 Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 ms de raspuns am inteles ceva dar nu tot eu am un sp 80 si daca cineva are cartea tehnica a masinii chiar contra cost Link spre comentariu
enjoy Postat August 4, 2013 Partajează Postat August 4, 2013 La filetare interior (pe strung) voi faceti acel canal de "release"? Sau cum procedati sa opriti cutitul in acelasi loc? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 4, 2013 Administratori Partajează Postat August 4, 2013 eu fac intotdeauna o degajare ca altfel risc sa rup cutitul daca nu sunt atent eu aproape niciodata nu fac pasii standard la piesele unde fac eu si surubul si piulita, de exemplu daca fac un filet de 45mm si lung de 10mm oricand il fac cu pas de 1mm Link spre comentariu
radu cnc Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Am mai postat tabelele si le mai postez inca o data penru cei interesati. Link spre comentariu
radu cnc Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Pentru usurarea lucrului am sintetizat principalele filete si este exprimata adancimea care se introduce efectiv cutitul in material in fuctie de filetul dorit spre a fi realizat. Link spre comentariu
Vizitator dany6418 Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 multumesc colegului radu cnc pentru postare Link spre comentariu
enjoy Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Multumesc pentru tabele! Link spre comentariu
Vizitator dany6418 Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 pentru sp80 daca stie cineva cit ma costa un dispozitiv de frezat.eventual daca colegii au unul de vinzare .inca nu am lucrat cu asa ceva dar as vrea sal am ca nu se stie cind trebuie. Link spre comentariu
goguboeru Postat August 14, 2013 Partajează Postat August 14, 2013 Multumesc radu cnc si eu pentru tabele.PS Topicuri multe(chiar si inutile pt unii ),postari multe,vizualizari multe ==> trafic mare pe forum ,avantaj detinator/propietar forum.Unde e necazul? Cine vrea sa gaseasca ceva gaseste chiar si intr-un forum mare/stufos. Link spre comentariu
sorin renato Postat August 16, 2013 Partajează Postat August 16, 2013 dispozitiv de frezare ar costa cam 500 de lei, am gasit la cineva care vanduse un tos si ramasese cu accesoriile. Link spre comentariu
Florin berdila Postat August 25, 2013 Partajează Postat August 25, 2013 Salutare vreau si eu un raspuns cat avanseaza sania port cuţit ,carucioru strungului sn 400 k am vazut k are niste lini mari si lini mici va rog mult sami spuneti mai multe detali tehnice Link spre comentariu
Vizitator dany6418 Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 sorin poate ai un nr de tel sau un contact de la tipul cu dispozitivul de frezat ma intereseaza.momentan strungul meu este desfacut si este in rep. capitala .o sa revin cu poze cind e gata vopsit. Link spre comentariu
Vizitator dany6418 Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 ma intereseaza si roti de rezerva ptr avans ,filetare de sp80.cei care au sp80 sau echivalentul lui cehoslovac poate ne spun mai multe despre strung...ce motor folosesc ..poate un dispozitiv ptr schimbat vitezele cu fulii...etc Link spre comentariu
Postări Recomandate