Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Delia

mihai1953

Postări Recomandate

Un salut pentru toti forumistii si o rugaminte pentru putin ajutor in a rezolva o problema. Am un "Delia" care pana acum s-a comportat perfect. Dupa o perioada de nepunere in functiune am constatat ca pe toate gamele de MA semnalul este foarte slab, abia daca se aude cu potentiometru de volum la maxim. Pe US1 se receptioneaza ceva mai bine seara si mai ales in zona 8-11 MHz. Mentionez ca pana acum eram placut impresionat de sensibilitatea si selectivitatea lui mai ales pe US. Pe FM functioneza exceptional in toata gama vest , la fel, ca amplificator. Multumesc pentru orice sugestie!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihai1953

4

• zal

1

• gica70

1

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

Se pare ca nu ajunge numai curatatul contactelor. Eu ma intrebam daca exista vreun defect tipic, " ceva " ce cedeaza frecvent de poate da un asemenea comportament. Ideea este ca radioul functioneaza dar, semnalul pe boxe este mic si doar la volum maxim. Repet , pe FM totul lucreaza foarte bine.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Am revenit cu o problema care sigur poate fi rezolvata de cei cu mai multa experienta si carora le multumesc de pe acum pentru sfaturi. Pentru ca apreciez mai mult partea de radio din Delia decat alte aparate pe care le am, as dori sa scot semnal bun de amplificat in alt amplificator si fara alte modificari in radio. Pot scoate semnal din potentiometru de balans, pentru ca de pe "iesirea" la boxe mi se pare foarte mare. Cu stima,

Link spre comentariu

Este posibil ca la amplificatorul de medie frecventa un etaj (care nu este folosit si la FM) sa nu lucreze corect. De obicei e vorba de acel condensator ceramic in paralel cu rezistenta care se afla in emiterul acelui trz. din acel etaj.Posibil si ca etajul OL+mixer sa nu functioneze corect. Daca puneai o schema discutam la concret.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări