mcip85 Postat Iulie 27, 2013 Partajează Postat Iulie 27, 2013 Salutare.Detin o autofiletanta cu acumulatori marca Boch de mai multi ani. Datorita utilizarilor repetate, acumulatorul s-a uzat, tinand tot mai putin, iar in acest moment la iesire scoate undeva la 1,5 V.Acumulatorul are urmatoarele specificatii:- tensiune de iesire: 18V , 1,3 Ah.In aceste conditii cred ca am nevoie de unul nou, insa eu ma gandeam sa inlocuiesc doar acumulatorii din interior, care sunt in numar de cinci, tinand cont ca bormasina mai duce.Nelamurirea ar fi aceea ca pe paginile de net unde am gasit acumulatori, specificatiile sunt date in mA si nu stiu cum sa calculez pentru a ajunge la valoarea de pe el ,,Ah"(amperi ora).Daca impart tensiunea la nr. de acumulatori din interior, rezulta ca valoarea unuia este de 3,6V, insa cati mA trebuie sa aiba pentru a ajunge la 1,3 Ah? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 27, 2013 Partajează Postat Iulie 27, 2013 Specificaţiile oricărui acumulator se indică în mAh (sau Ah),nu în "mA" (deci 1,3 Ah = 1300 mAh, "mili" fiind submultiplu). Link spre comentariu
mcip85 Postat Iulie 27, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2013 am gasit specificatii cu acum. unde este trecut....3,6v/1600mA....nu....mAh.sa inteleg ca 1600 mAh este = cu 1600 Ah ? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 27, 2013 Partajează Postat Iulie 27, 2013 Acele "specificaţii" (remarcaţi ghilimelele) sunt complet atehnice.Într-adevăr, e vorba de 1600 mAh, deci 1,6 Ah.1000 mA = 1 Ah(La fel cum 1600 mm = 1,6 m, vezi submultiplii unităţilor de măsură) Link spre comentariu
mcip85 Postat Iulie 27, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2013 Am inteles.Pina acum nu am gasit acum. de 1,3 Ah, cea mai apropiata valoare fiind 1,6 Ah. Pot folosi acest model? Link spre comentariu
validae Postat Iulie 27, 2013 Partajează Postat Iulie 27, 2013 Poti folosi si elementi cu capacitate mai mare, se vor incarca insa intr-un timp ceva mai indelungat dar nu va fi o problema. Link spre comentariu
mcip85 Postat Iulie 27, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2013 Multumesc pentru lamuriri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum