Vizitator raduvm3000 Postat August 25, 2006 Partajează Postat August 25, 2006 Lucrez la un amplificator si mi-ar placea sa-i fac si o carcasa pe masura lui. Ma gandesc cum sa arate, si nu stiu cum sa procedez la asezarea trafului, mai bine spus, cum sa-l asez in asa fel incat sa nu influenteze amplificatorul. La o statie romaneasca am vazut ca e blindat cu tabla de 2mm, lasata libera pentru aerisire, doar fata din exterior, opusa amplifului. E un traf cu tole E+I. Acum vad ca lumea lucreaza mai mult cu toroidale, si bine fac. Voi cum ati procedat la capitolu asta? E nevoie sa-l ecranez, sa-l asez in asa fel incat sa taie sau sa fie paralel liniile de camp... Voi ce ziceti? Link spre comentariu
moro Postat August 28, 2006 Partajează Postat August 28, 2006 la trafurile toroidale ecranaj nu trebuie dar e bine sa fie plasat cat la mai distanta de modulele electronice ... si inca un aspect important este fixarea transformatorului fiind miezu ca un covrig ai grija sa nu faci prin piesa/piesele de fixare un circuit inchis in juru miezului findca se va crea o spira in scurtcircuit si o sa te intrebi dece se arde transformatoru ... multi din pacate nu cunosc aspectu asta ... am intalnit si eu cativa colegi care fu nevoie de 2 trafuri ca sa le arda sa isi dea seama despre ce e vorba Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum