Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scuter electric

asyx

Postări Recomandate

benzina e scumpa,miroase, face zgomot.va prezint cele 2 proiecte de scutere electrice.primul l-am facut in 2006.batranu' circula cu el si acum.al doilea proiect a inceput acum 3 ani iar de doi ani circul cu el.daca este cineva care vrea sa-si faca propriul proiect,eu stau la dispozitie cu orice informatie.in link-uri se gasesc informatii generale.intrebarile sa fie puse pe forum ,pentru a nu da impresia moderatorilor ca vreau sa trag foloase de pe urma lor.

http://evalbum.com/preview.php?vid=1707

al doilea proiect

http://evalbum.com/preview.php?vid=4249

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• asyx

9

• giongiu

4

• verde

2

• nuambenzina

2

Top autori în acest subiect

Salut , am si io un scuter electric cinezesc ,cu motor fara perii de 600w, in roata din spate ,52Km pe ora vitza maxima la care am ajuns , singura problema sint bateriile 4 x 12v ,20 Ah originalele ,, am modificat putin cadru si am facut loc la 4 x 12v 40 Ah dar acestea au 48 Kg si nu sint noi , practic nu am facut mare lucru l-am lasat balta.

Link spre comentariu

Salut , am si io un scuter electric cinezesc ,cu motor fara perii de 600w, in roata din spate ,52Km pe ora vitza maxima la care am ajuns , singura problema sint bateriile 4 x 12v ,20 Ah originalele ,, am modificat putin cadru si am facut loc la 4 x 12v 40 Ah dar acestea au 48 Kg si nu sint noi , practic nu am facut mare lucru l-am lasat balta.

de ce nu ai cumparat baterii Lifepo4?sunt mult mai usoare.ar fi fost maxim 12kg.ai o poza cu scuterul?
Link spre comentariu

Salut! Stii ceva siteuri cu motoare electrice pentru bicicleta?Respectiv, se poate adapta ceva motor electric de pe alta chestie gen surubelnita electrica la bicicleta, sau se poate confectiona acasa? Ma gandesc la montaj in butucul din fata sau spate.Ce autonomie, cati km faci cu un scooter electric cu bateria full?

Link spre comentariu

sunt kituri pentru biciclete care includ motorul si controlerul

http://www.ev-power.eu/EVBike-Kits-1-1/ ... ar-26.html

eu am cumparat bateriile de la ei.sunt seriosi

motorul de surubelnita este prea mic pentru asa ceva.eu am o autonomie de 25 km la viteza de 30Km/h.nu pot sa cer mai mult deoarece scuterul este greu si bateriile sunt de doar 20Ah.dar eu imi fac treaba cu el in oras

poti incerca sa adaptezi motorul pe care-l folosesc eu(este mai ieftin)dar va trebui adaptat un reductor

Link spre comentariu

bn ziua, spunetimi si mie ce motoare ati folosit exact, tip de masina, model an, ....ca la dezmembrari aia nu stiu daca sunt cu magneti permanenti sau fara. vreau sa fac o eoliana si poate sunt ok. cu stima, florin c.

Link spre comentariu

este este de la wv transporter T3,racire apa, cu 4 magneti sanatosi,idem periile.se poate folosi la eoliana dar,probabi,trebuie rebobinat.in primul link este si poza cu el,pentru identificare.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Eu unul am cam renuntat la ideea de bicicleta electrica cel putin momentan, dat fiind faptul ca este mult prea greu de urcat cu ea in spate patru etaje zilnic, cautam ceva motoras super usor care doar sa ajute in momentul cand urci.Astazi am vazut o bicicleta electrica si am lasat un bilet pe ghidonul bicicletei caci eram interesat de un pret aproximativ la o tzoagla in genul acela si vorbind cu omul la telefon am inteles ca cele care au motorul la pinioanele din fata/pedale sunt mai bune pentru urcat, fata de cele la care ma gandeam, la ceva kit sau motoras care s-ar fi montat pe roata din fata.

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

scuterul este pregatit de drum.astept sa se opreasca ploile.am rebobinat motorul pentru a scoate 5000 r/m,fata de 4000 cat am avut pana acum.cu ocazia asta am schimbat raportul de transmisie.sunt curios sa vad cum se comporta fata de anul trecut

Link spre comentariu

Cum se comporta acumulatorii Lifepo4, pe care i-ai cumparat, parca, anul trecut ? Ma cam bate gandul sa ma reantorc la un scuter electric, sa nu mai folosesc masina pe distante scurte, avand in vedere pretul benzinei. In plus, am panouri si o eoliana, asa ca incarcarea ar fi gratis.

Mai lasa-mi te rog nr de telefon, nu-l mai am. 

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Recent mi-am cumparat si eu 16 bucati Lifepo4, de 20Ah, pentru o baterie de 48V, pe care o voi folosi tot la un scuter electric cat si pentru alimentarea unui motor electric de barca. La un prim test,i-am incarcat cu 10A, apoi descarcati cu 30A, au tinut cca 35 minute, fata de cele 40 minute, cat ar fi trebuit, cel putin teoretic. Asta inseamna cca 1500W, timp de peste jumatate de ora, la o greutate de numai 12Kg. Ramane acum sa pun la punct egalizarea si monitorizarea tensiunii, pentru a nu incarca peste 3,65V si descarca sub 2,8V, fiecare element. Apropo,tu cum ai rezolvat asta ?

PS

Acestia sunt acumulatorii... http://www.ev-power.eu/LiFePO4-small-cells/LiFePO4-High-Power-Cell-3-2V-20Ah.html?cur=1

Posted Image

Editat de giongiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări