The Stressmaker Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Stiu ca este un link despre un incarcator mobil dar nu ma refeream la acest aspect ci la modul cum au ajuns la metoda de incarcare specifica unui anumit model.Daca mufa USB este aceeasi mufa pentru incarcare si accesare dispozitive (stick usb) ,din ce cunosc, se poate seta doar pentru una din functii si nu pentru amandoua simultan. Totusi, nu ma pronunt daca in acest caz producatorii au ocolit standardul. Link spre comentariu
menthorul Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 dacă mai ai garanţie la tabletă, inclusiv la acumulator / baterie, recomand să mergeţi cu ea la service..eu o am de aproape 3 săpt. şi cu :- cîteva program oprite şi dezactivate, - cu wifi activ, navigînd pe facebook, - cu volumul audio la minim, - cu strălucirea la minim,- cu camera, care e jalnică, dezactivată,fără să vă mint, îmi afişează 11 ore rămase din 100 %bine, cu cîteva programe de monitorizare baterie, optimizare, calibrare...etcmerită această chinezărie...dar...succes cu tableta ! Link spre comentariu
Vizitator bazganm Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Aceiasi solutie o caut si eu.ai observat ca prin cablu otg nu se incarca?pt ca prin cablu otg ia comanda de host prin pinul 4 dat la masa.cred ca alimentarea trebuie pusa direct pe micro usb,sau sa folosesti un cablu de date normal cu mufa mama usb sa vezi ce face in situatia in care este slave. Teoretic pe usb lateralele sint pt 5 v iar pe centru pt dateint curios ce face daca legi modemul si dupa ce sa conectat ii dai si 5 v.mai incerc variante,daca rezolvi ceva nu ezita sa impartasesti Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Raspunsul sta in protocolul USB pe care producatorul trebuie sa-l respecte altfel nu va putea folosi un echipament cu usb. Solutia ar fi, in acest caz, dar cu pierderea garantiei, sa se adauge o modificare la usb ca, in momentul in care detecteaza tensiune de 5V pe mufa usb sa inceapa sa incarce printr-un montaj de incarcare al acumulatorului. Din ce cunosc, protocolul USB nu permite functionarea portului simultan ca gazda si client asa ca, dn punctul meu de vedere solutia la aceasta problema consta doar in acest montaj limitat in curent care va mentine o tensiune de, sa zicem, 3,9V pe acumulatorul tabletei. Asa, tensiune exista pe acumulator si se poate folosi un stick usb in acelasi timp. Daca cineva este inclinat mai mult spre "surubareala" poate incerca sa urmareasca traseul de incarcare de pe placa, sa identifice tranzistorul care opreste incarcarea si sa-l sunteze. Asa se foloseste circuitul original cu toate protectiile acestuia. @bazganm: odata identificarea facuta (adica detecteaza un stick usb) portul trece in modul "host" (gazda) si incepe furnizarea de energie catre el din acumulatorul tabletei. Asta inseamna ca daca adaugati 5V din exterior se va reduce consumul cu cel absorbit de stick daca voltajul furnizat de incarcator este cu cateva zecimi de volt mai mare (ca sa se opreasca circuitul din tableta) dar nu mai mare de 5,25V. Portul USB (clasic) are 4 pini V+, D+, D- si GND asa ca detectia se face pe unul din pinii D+ sau D- sau prin detectia tensiunii de +5V pe V+ sau o combinatie a celor doua metode. Daca este mini/micro USB atunci conform (Eng): http://en.wikipedia.org/wiki/USB pinul 4 realizeaza selectia gazda/client. In teorie ati putea realiza un cablu cu firul care duce la acel pin conectat la un buton si sa incecati trecerea de pe client (cu stick-ul conectat) la modul gazda si sa observati comportamentul. Daca protocolul este implementat corect ar trebui sa dea eroare altfel ar trebui sa functioneze simultan ca gazda pentru stick si ca client pentru incarcare, daca exista si un alimentator care sa furnizeze cei 5V necesari. Pentru aceasta masurati cablul otg si incercati sa vedeti cum realizeaza aceasta separatie. Sau folositi informatia de aici (Eng): http://tech2.in.com/how-to/accessories/ ... one/319982 dar atentie la acest aspect (Eng): http://www.modaco.com/topic/334222-an-e ... try1776790 si, daca aveti noroc puteti ajunge la acest rezultat (Eng): http://pinout.net/browse.php?conid=1986 . Link spre comentariu
Vizitator Cornel Matei_241208 Postat Septembrie 8, 2016 Partajează Postat Septembrie 8, 2016 Si m-am lovit de problema aceasta. Eu am tastatura si mouse pe un singur receptor si nu folosesc hub. Insa este problema cu incarcarea. As merge pe metoda cu firele dar am gasit 5 fire la baterie: 2rosii, 1 galben si 2 negre. Acum nu stiu daca cele 2 fire de plus si cele 2 de minus ai functii diferite. Tableta este eStar Gemini 8 intel ips. Link spre comentariu
lutza2 Postat Septembrie 8, 2016 Partajează Postat Septembrie 8, 2016 De ce nu incercati asa ceva de la chinez (una din firmele care va convin, nu neaparat asta) ? https://www.aliexpress.com/item/Free-Ship-OTG-Hub-Cable-Connector-Spliter-4-Port-Micro-USB-Power-Charging-Charger-For-Smartphone/32351972034.html?spm=2114.30010308.3.2.BFddlN&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_5_10057_10056_10065_10068_10055_10054_10069_10059_10058_10073_10017_10070_10060_10061_10052_10062_10053_10050_10051,searchweb201603_2&btsid=7b9f689b-8e6d-4b19-8d74-7f4fcc5e8a3e Eu m-am lovit de problema asta cu ani in urma, la o tableta samsung din primele modele. Am cumparat jucaria de la chinez, modelul meu avea conector proprietar nu usb si conectez cablul HDMI la tv, alimentatorul, mouse si tastatura full si mai am si sloturi pentru sd card si micro sd. Mergea brici. E drept ca intre timp au aparut solutii de conectare pe tv fara cablu, dar ideea era ca tableta se alimenteaza in acelasi timp cu celelalte conexii, mai ales ca pe HDMI consuma la greu. Stressmaker are perfecta dreptate, probabil ca un entuziast isi va bricola singur un cablu ramificat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2016 Partajează Postat Septembrie 8, 2016 Dacă duci acea tensiune de încărcare/utilizare permanenta direct pe firele acumulatorului nu mai ai probleme. Găsești tu un loc pe unde să la scoți. Poti anula jack-ul audio și încarci prin el. Link spre comentariu
lutza2 Postat Septembrie 8, 2016 Partajează Postat Septembrie 8, 2016 Tensiunea de incarcare e de 5V, iar acumulatorul de 3,7V Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Septembrie 8, 2016 Partajează Postat Septembrie 8, 2016 3.7 sau 3.6V (in functie de model) atunci cand e considerat descarcat sau pe aproape.4.2V cand e incarcat.Cam asa sunt majoritatea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 8, 2016 Partajează Postat Septembrie 8, 2016 Pai da, are de unde să scadă. Mai pune 1-2 diode pe drum. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum