Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se naste un nou amplificator audio

Vizitator dan55gabi

Postări Recomandate

Vizitator dan55gabi

Buna ziua,

Dupa mai multe amanari m-am hotarat sa fac un amplificator audio pentru uz personal. Optez pentru o configuratie PP. Ma gandesc sa abordez proiectul dupa urmatoarele etape:

1. Stabilire si procurare trafo iesire.

2. Stabilirea tipului de tuburi pentru etajele finale.

3. Elaborare schema.

4. Procurare trafo retea.

5. Realizarea fizica a proiectului.

Sa trecem la punctul 1.

Nu am multe optiuni pentru trafo iesire. Dispun de doua trafo iesire "Alfa Super", pot cumpara trafo "INDEL" (nu stiu nimic despre ele) sau pot cumpara doua trafo de la un user generos.

post-32834-13982966132_thumb.jpg

http://www.tme.eu/html/RO/transformatoa ... pelny.html

Transformatoarele de "Alfa Super" cred ca raspund la frecventele joase, dupa calculele mele in jur de 50Hz. N-am stiut sa calculez raspunsul la frecvente inalte. Dupa numarul de spire pare sa nu fie satisfacator.

Astept puncte de vedere legat de transformatoarele de iesire.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• carageae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Inainte de a spune orice despre calitatea transformatoarelor din Alfa - las pe cei mai in masura sa-ti dea asemenea sfaturi - te sfatuiesc sa masori daca sunt la fel...cel putin ca raport de transformare si daca poti masura/compara cumva inductantele celor doua infasurari primare...eu am avut diferente foarte mari intre doua miezuri de la generatii diferite ale acestui amplificator...tolele vechi sunt mai bune...alea din anii 80 sunt tabla goala...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări