Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

electrovalva masina de spalat

POLAKU2002

Postări Recomandate

buna ziua.am o intrebare pentru mesterii care se ocupa cu reparatia masinilor de spalat,cit consuma o electrovalva de admitere a apei in masina de spalat,ptr ca vreau sa conectez la alimentarea valvei o pompa de 50 de wati,adica duce conexiunea de 200v ptr electrovalva o pompa de 50 de wati?vreau sa fac o instalatie ptr masina mea sa o alimentez din butoi .multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gica70

3

• POLAKU2002

3

• florinellll

2

• euvasile

2

Top autori în acest subiect

Vizitator iulian_hogiag bc

Salut,daca te pricepi ai putea sa alimentezi in paralel cu electrovalva un releu la 220 v si contactele normal deschise ale acestuia sa alimenteze pompa.Bineinteles contactele releului vor trebui sa suporte curentul absorbit de motor.Daca nu te pricepi mai bine cheama pe cineva care se pricepe.Nu trebuie neaparat sa imi urmezi sfatul poate exista si solutii mai bune.

Link spre comentariu

vreau sa elimin valva de intrare a apei si pe contactul ei sa alimentez o pompa care sa mi traga apa din butoi direct in cuva masini.intrebarea era daca o sa tina alimentarea .

Link spre comentariu

Nu inteleg de ce vrei sa o elimini; lasi masina asa cum este si in paralel cu valva de admisie apa montezi un releu (RI13 de ex.) care, printr-un contact ND, trimite alimentare pompei de 50W. Atat timp cat valva sta deschisa pentru a primi apa, pompa merge.Vezi daca acea pompa creeaza presiunea necesara alimentarii cu apa a masinii de spalat.

Link spre comentariu
Vizitator mihaiap

daca pui butoiul mai sus si ai cadere ok nu trebuie sa mai pui alta pompa, adica numai umbli la masina de spalat.daca pui butoiul la nivelul masinii de spalat pui o pompa care sa asigure presiune cat ai masina in functiune.

Link spre comentariu

am gasit ceva sisteme dar intrebarea este de ce sunt masini cu 2 sau cu 3 electrovalve??'ce fac ele?ca eu as vrea sa conectez sistemul dar nu stiu la care din 3 electrovalve.

Link spre comentariu

E normal, ai electrovalva pentru admisia apei si una pentru eliminarea apei uzate (ambele controlate de programul masinii).Unele au electrovalva si pentru alim. cu apa calda.

Link spre comentariu

2 sunt pentru admisie apa calda - apa rece , daca masina este fara incalzitor (rezistenta) si una de evacuare .Despre ce masina vorbim ? (brand , model )

Link spre comentariu

Exista doua electovalve(unele au trei),ambele pentru admisie apa.Nu exista electrovalva pentru evacuare, la evacuare exista pompa .Da ,se poate ,eu am facut pentru cineva cu un releu in paralel pe electrovalva consumul releului fiind acceptabil.Daaaaaaaaaaaaa ma doare mana de atata scris ,cine vrea detalii sa ma sune.Bafta

Link spre comentariu

eu am calculat in graba ca nu prea am timp la pc am luat de baza ca electrovalva avand 3700ohmi conform formulei R=U/I. Vedeti si voi ce iese. Dupa marimea lor intradevar ar fi cam 5W.Vad ca sunt si de 6w si de 9w difera de la model la model

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări