tepesa Postat Iulie 26, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2013 Eu chiar vroiam sa folosesc o singura lampa, daca nu se poate altfel, incerc alta schema, dar speram sa beneficiez de sfaturile dvs.Viobio cred ca are ceva dreptate, daca nu am catometru nu am cum sa vad uzura fiecarei lampi, le am adunate de aici, de dincolo, fara certitudinea uzurii, unele sint mai afumate. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 26, 2013 Partajează Postat Iulie 26, 2013 G3 este conectata la masa .Mai citeste inca o data viewtopic.php?p=1340582#p1340582 ... se pare ca nu ai fost suficient de atent .Daca ai idei preconcepute , mai bine te apuci de un SE cu orice alta lampa . Nimeni nu va alerga dupa tine ca sa te fericeasca cu forta . Link spre comentariu
tepesa Postat Iulie 26, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2013 Din contra, mi se pare ca GU50 arata frumos si trebuie sa fie o lampa deosebita in amplifuri. Pare rezistenta si cu un filamant deosebit. Cu ce alta lampa sa incerc ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 26, 2013 Partajează Postat Iulie 26, 2013 Pai...cu cele clasice in audio : seria EL sau KT vei obtine rezultate bune , cu un minim de complicatii . Link spre comentariu
tepesa Postat Iulie 26, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2013 Nu gasesc vechi sa fie nefolosite, iar noi sint scumpe, adica EL34 ca altele nu au fost la noi.Daca nu puteti sa ma ajutati, am sa ma descurc singur cumva, caut scheme pe net si aleg cele mai apropiate de lampile pe care le am. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 26, 2013 Partajează Postat Iulie 26, 2013 Din contra, mi se pare ca GU50 arata frumos si trebuie sa fie o lampa deosebita in amplifuri. Pare rezistenta si cu un filamant deosebit. Cu ce alta lampa sa incerc ?Rezitentele de negativare nu compenseaza si uzura inegala a finalelor,explicatia e simpla pentru oricine cu mintea limpede si intreaga.Daca un tub are emisia scazuta(catodul nu mai emite electroni la capacitatea maxima) implicit si curentul prin tub scade,rezistentele din catozi fiind egale.... mai departe gindeste tu (altii nu pot gindi) afli finalul singur. La tuburi nu e ca la tranzistorii finali care au rezistente de compensare ,cele de 0,1/22/33/47/56 ohmi,intelegi despre ce vorbesc.Daca schema erea conceputa cu negativare fixa si aveai cite un semireglabil pt reglarea biasului individual pe fiecare tub,puteai regla biasul din cind in cind,pentru a avea curenti egali prin cele doua tuburi finale. Link spre comentariu
tepesa Postat Iulie 26, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2013 Eu ma gindeam asa. Link spre comentariu
tepesa Postat Iulie 26, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2013 Din contra, mi se pare ca GU50 arata frumos si trebuie sa fie o lampa deosebita in amplifuri. Pare rezistenta si cu un filamant deosebit. Cu ce alta lampa sa incerc ?Rezitentele de negativare nu compenseaza si uzura inegala a finalelor,explicatia e simpla pentru oricine cu mintea limpede si intreaga.Daca un tub are emisia scazuta(catodul nu mai emite electroni la capacitatea maxima) implicit si curentul prin tub scade,rezistentele din catozi fiind egale.... mai departe gindeste tu (altii nu pot gindi) afli finalul singur. La tuburi nu e ca la tranzistorii finali care au rezistente de compensare ,cele de 0,1/22/33/47/56 ohmi,intelegi despre ce vorbesc.Eu am inteles asta, multumesc ! De aceea vroiam sa folosesc o singura lampa la acea schema postata de Victor. Am inteles ca e o schema functionala, deci am toata garantia sa. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 26, 2013 Partajează Postat Iulie 26, 2013 Rezitentele de negativare nu compenseaza si uzura inegala a finalelor,explicatia e simpla pentru oricine cu mintea limpede si intreaga.Daca un tub are emisia scazuta(catodul nu mai emite electroni la capacitatea maxima) implicit si curentul prin tub scade,rezistentele din catozi fiind egale.... mai departe gindeste tu (altii nu pot gindi) afli finalul singur.Ahaaa .... ... .. .Uite ca nu stiam asta , dar...total intamplator ar putea fi altfel si schema sa fie corecta si perfect functionala . In acest montaj , uzura va fi probabil identica pentru amandoua lampile finale , deci .Multumesc , ai putea fi Link spre comentariu
tepesa Postat Iulie 26, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2013 Uite ca nu stiam asta , dar...total intamplator ar putea fi altfel si schema sa fie corecta si perfect functionala . Uzura va fi probabil identica pentru amandoua lampile , deci .Multumesc , ai putea fi Atunci se poate modifica si pentru o singura lampa ? Cum am modificat in schema ? Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 26, 2013 Partajează Postat Iulie 26, 2013 De ce nu incercati un SE cu 6P3S? E un tub pt audio, f. ieftin si pe toate gardurile.Si uite ce frumos lumineaza noaptea, cea albastra. Fara led sub soclu. Doar 6N2P aveau leduri verzi, din ce am aflat. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 26, 2013 Partajează Postat Iulie 26, 2013 eu am sustinut cu argumente problema care poate aparea datorita uzurii inegale a finalelor,daca altii au alte pareri sa le sustina cu argumente,altfel te bagam foarte rau in ceata. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 26, 2013 Partajează Postat Iulie 26, 2013 @tepesaEvident ca da , daca te multumesti cu putere mai putina . Dar trebuie redimensionata reactia Schade adica rezistenta conectata intre Anod-Anod , deoarece se modifica substantial impedanta anodica a trafo out dar si raspunsul armonic . Link spre comentariu
tepesa Postat Iulie 26, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2013 Adica R 19 si R 20 ? Nu merge pus un semireglabil de 1 mega ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 26, 2013 Partajează Postat Iulie 26, 2013 Pai si ce faci cu trafo out , cum ii variezi impedanta ca sa ajungi la valoare optima ? Exista o solutie unica , sa apelezi la Dnul Lazaroiu prin intermediul MP . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum