Vizitator Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Multi ,,Visatori" au visat si au postat diverse proiecte in numeroase topicuri dar toate au ramas in suspans fara o finalizare concreta cu GU50.Doar don Gabriel,fara mult bla-bla in avanpremiera ne-a facut surpriza cu un proiect finalizat. Stiu ca nu are in obicei,totusi am fi vrut sa vedem cateva oscilograme ptr. a avea si o baza reala de opinii despre GU 50 SE pentoda.Scuze ptr. off dar oricum discutiile deja sant in off.Pai asta-i problema cu GU50, trebuie sa-l vezi inainte adica in simulare sau test practic ori si mai bine in aceasta succesiune de acea sint atitea discutii fara finalizare vis a vis de acest tubDaca m-as gindi sa construiesc ceva cu GU50 ar trebui sa-l compar cu echivalentul lui din clasa aceasta de putere ( disipata pe anod) si pt majoritate dintr noi accesul ar fi PL509 sau EL34 ori evident ca daca exista optiunea triode mode ,PL509 se plaseaza cistigatoare, celelalte doua sint eficiente doar ca pentode Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Aha , mulțumim pentru opinie . De altfel , Tim de Paravicini , in proiectul sau legendar " Sinola " folosește tot EL509 ...Totuși , acest subiect tratează doar GU50 !Schema amplificatorului SE cu GU50 ( in viziunea mea ) este aproape gata . Rezultatele sunt mult peste asteptari ( in simulare ) si urmează sa fie testata pe viu .Restul e can-can ! Link spre comentariu
bobo_romania Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Si eu am proiectat un satelit ce detecteaza stocurile de Gu50 din lume,urmeaza sa fie lansat cand Victor v-a posta prima poza cu amplificatorul lui cu GU50 cu care ne tot ameninta de vreo 3 ani.Sper ca stie de gluma!! Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Stocuri de GU50 ( sovietice ) gasesti la Sofia , la 1,5 Euro / 1000 bucati . Lejer , pe internet .Fără sateliti . Link spre comentariu
300B SE Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Felicitari pentru modul in care a fost tratat subiectul! Va doresc multe realizari! Proiectul cu GU50 il voi continua eu intr-un topic nou! Voi posta atat schema cat si modul de realizare a montajului (tensiuni fara masuratori pe osciloscop nu am inca generator de semnal) Am realizat deja cu sprijinul dl Lazaroiu (schema si trafo out) un canal cu 2xGU50 SE (total triode) care suna exceptional de bine! Lucrez la al doilea canal! Montajul inca nu are cutie! okMulta teorie…, dar e nevoie si de ea! Am vorbit cu userul "simson" din Oradea, deci din aceeasi localitate ca si mine. Spre deosebire de mine dl Simson are aparatura necesara efectuarii masuratorilor pe SE-ul de mai sus. Apoi domnia sa este inginier electronist! Vom efectua masuratorile si le vom posta pe forum! In urma masuratorilor postate va fi o singura urmare: Cei doi mari producatori de amplificatoare de pe acest forum (fata de care am tot respectul si admiratia) vor produce Se-uri cu GU 50! Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Invidiosii forumului vor crapa de ciuda cu bale in coltul gurii ...McIntosh si BAT vor da faliment in secunda 1 !Toată piața audiofila se va reorienta către GU50 ...Sper ca știți de gluma ! Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 ...Daca m-as gindi sa construiesc ceva cu GU50 ar trebui sa-l compar cu echivalentul lui din clasa aceasta de putere ( disipata pe anod) si pt majoritate dintr noi accesul ar fi PL509 sau EL34 ori evident ca daca exista optiunea triode mode ,PL509 se plaseaza cistigatoare, celelalte doua sint eficiente doar ca pentodePăi, EL34 are PdA 25W (6W ca triodă), iar PL509 are 30W, mai aproape e EL509/6P45S cu 35W, însă trebuie experimentat, doar unele lămpi sînt recomandate de producători ptr funcţionarea ca triode. Link spre comentariu
simson Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Rasfoind vechile pagini din perioada de aur a forumului,am dat de acest topic al userului @blue viewtopic.php?f=28&t=121722unde se trateaza foarte frumos GU50 trioda-pentoda.Merita vazut, retinut. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Rasfoind vechile pagini din perioada de aur a forumului,am dat de acest topic al userului @blue viewtopic.php?f=28&t=121722unde se trateaza foarte frumos GU50 trioda-pentoda.Merita vazut, retinut. Domnilor,aici nemti chiar nu mint,mi-am permis sa-i verific! http://www.jogis-roehrenbude.de/Verstaerker/LS50.htm...si mai jos cateva imagini printre care si rezulatele obtinute de mine dintr-o simulare.E traba serioasa,pe bune chiar,in afara faptului ca lampa-i urata ca naiba,nu prea ai ce sa-i reprosezi,sau poate ca este prea ieftina???Cred ca trebuie luat foarte in serios ce a declarat Gabi (@gabriele) in ceea ce priveste calitatile sunetului obtinut cu acest amplificator. Cu ocazia acestui montaj simplu mi-am verificat si corectitudinea modelului SPICE pentru GU50,observati PSF-ul pe schema. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 FFT-ul de mai sus ar trebui sa va pună pe gânduri !Ma refer la cei ce nu cred in anumite solutii tehnice , gen trafo interstage si GU50 .Cred ca nu mai este nevoie sa îmi exprim părerea despre calitatile unor anumitor useri ... Se știe ei !Ma refer la calitatile vizionare si cele legate de indemanare ...Prea mulți habarnisti pe aici , părerea mea .Ar trebui sa mai învățati !Asta nu este o gluma . Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Am gasit un PSF pt acest tub unde diferenta H2 fata de fundamentala era undeva la -38dB in mod trioda ,deci se poate... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Vă întreb domnule Lăzăroiu când am ia_0=80mA(chiar şi ia_0=100mA) pentru modulaţia ia maximă sinus nelimitat relativ simetrică ce putere utilă obţin pe sarcina de impedanţă 2KΩ ? ,eventual prezentaţi în simulare variaţia ia pe sarcina dată(2kΩ) pentru puterea maximă sinus în sarcină(pentru această configuraţie întreb download/file.php?id=51455&mode=view ).Ca element ajutător gu50-trioda.jpg Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Vă întreb domnule Lăzăroiu când am ia_0=80mA(chiar şi ia_0=100mA) pentru modulaţia ia maximă sinus nelimitat relativ simetrică ce putere utilă obţin pe sarcina de impedanţă 2KΩ ? ,eventual prezentaţi în simulare variaţia ia pe sarcina dată(2kΩ) pentru puterea maximă sinus în sarcină(pentru această configuraţie întreb download/file.php?id=51455&mode=view ). Aveti mai jos oscilogramele cerute,nu am precizat ca la Ps=20W THD=10%,adica la ce au declarat nemti acolo,la vremea respectiva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Sinus nelimitat vă rog(acum vă aflaţi în limitare serioasă), sinus nelimitat o sa apara doar circa 12-13W cu sarcina bine aleasă în A2(şi un ia_0 ceva mai mare 134mA)cam asa:se poate chiar şi peste 13W ceva în condiţiile date/precizate. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Sinus nelimitat vă rog(acum vă aflaţi în limitare serioasă), sinus nelimitat o sa apara doar circa 12-13W cu sarcina bine aleasă în A2. Excat asa si este!...eu doar am vrut sa verific daca nemti au mintit au ba,nici ei nu au specificat nivelul THD la puterea pe sarcina de 20W. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum