Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect SE cu tubul GU50

tepesa

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Pomeniţi şi voi gu50/ГУ-50(pentodă) în ce postaţi...ca să fie treaba "oablă".

Dacă acest proiect single-ended pare sortit pieiri măcar să pomenim în treacăt pentoda gu50.

Cam 80% din proiectele începute pe forum nu au finalitate din varii motive
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 288
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

79

• tepesa

48

• THOMAS

16

• adigh

14

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Clar, GU50 este o pentoda ce poate debita 10w utili fara doar si poate, am demonstrat acest lucru cu un experiment practic in care THD este mai mic de 2% utilizind un CFB in jur de 5%.D- Valderama si D-l Lazaroiu au propus variante de SE cu acest tub si rezultatele au fost asemanatoare deci ce ar mai trebui discutat vis a vis de acest tub ? Experimental am fortat tubul la 700v si Io=70mA cu Ug2=280v, rezultatul 16-18w dar H3>H2 asa ca am abandonat ideea totusi tubul acesta rezista incredibil... Pacat ca GU50 este folosit in acest topic (si altele) ca un motiv de rafuiala intre adeptii (reali) ai tubului si adversarii lor (inchipuiti) :limb:

Link spre comentariu

Te asigur că respect lampa asta ca pe oricare alta, dar pisălogeala continuă care s-a produs în numele ei a făcut mult rău.Eu nu aş folosi-o în audio atîta timp cît există o mulţime de lămpi dedicate, argumentul cu ieftinătatea e pueril, asta e părerea mea.

Link spre comentariu

Pacat ca GU50 este folosit in acest topic (si altele) ca un motiv de rafuiala intre adeptii (reali) ai tubului si adversarii lor (inchipuiti) :limb:

Incepusem sa cred " ceva " eronat despre tine . Noroc ca m-am oprit la timp .Acum mi-am recapatat increderea in tine . Citatul de mai sus confirma ca esti un om de calitate .Multumesc !
Link spre comentariu

Pacat ca GU50 este folosit in acest topic (si altele) ca un motiv de rafuiala intre adeptii (reali) ai tubului si adversarii lor (inchipuiti) :limb:

Incepusem sa cred " ceva " eronat despre tine . Noroc ca m-am oprit la timp .Acum mi-am recapatat increderea in tine . Citatul de mai sus confirma ca esti un om de calitate .Multumesc !
Victor, nu te grabi, nu cred ca ai inteles ce am vrut sa spun, concret ai pus minuta pe acest tub sa vezi ce stie ? Nu cred in conflictul tau cu Zal fiindca este clar artificial si te pricepi sa provoci controverse, deci cine pe cine pacaleste?Tubul este d.p.d.v. al performantelor in categoria KT88,EL34 ,EL509 cu ,conditia adaptarii destul de subtile la anumite variabile, d-l Valderama si Lazaroiu stiu despre ce este vorba, depinde de politetea cu care sint intrebati...Daca conteaza, anterior am aratat ca in prezenta unui CFB de 5% se poate obtine 10w cu THD<2% si chiar fortat la Ua=700v,Ia=80mA si Ug2=280v se ajunge la 16-18w, depinde pe cine intereseaza...
Link spre comentariu

Ceva simplu dar care trebuie retinut ca baza pentru cei ce sunt la inceput in acest domeniu. De aici se desprind o multime de cazuri particulare in ceea ce priveste proiectarea tuburilor electronice pentru aplicatii specifice :audio,RF,BO,BV,...cu detaliile si calculele de perveanta potrivite pentru ceea ce se doreste. Calculele sunt atat de bine puse la punct incat o sa observati ca pana si la "banalele" diode redresoare cu vid,perveanta este extrem de importanta,dovada fiind varietatea acestor tuburi.

Link spre comentariu

Când se va finaliza proiectul SE-gu50 recomand spre ascultare Adagio în G Minor (Albinoni) versiunea Karajan.

Am aceasta inregistrare pe disc analog dar nu am apucat sa o ascult, merge pe SE PL519 ?
Link spre comentariu

fără doar şi poate(cu siguranţă),audiţie plăcută.

Poate ar trebui avut în vedere şi românul Sergiu Celibidache cu Bolero de Ravel (Münchner Philharmoniker/orchestra filarmonică din München)... gu50-SE poate face faţă(cu un OT corespunzător) ,de ce nu şi ceva mai nou

sau
... ,nu a fost să rămână pentoda LS50 aşadar "urmaşa" sa pentoda ГУ-50.
Link spre comentariu

Va prezint si eu o piesa...care m-a convins ca nu sunt suficienti cei 5W oferiti de EL84, oricat de bine ar suna...nu va grabiti sa ajustati volumul dupa primele masuri...s-ar putea sa aveti probleme cu vecinii...mai ales la ora asta :d

Cine are un amplificator cu adevarat bun va putea acoperi toata gama dinamica a piesei si in acelasi timp va remarca ce buna e imprimarea - se aude perfect cum se desprinde de coarde postavul la actionarea pedalei de sustain...chiar la primele masuri...dar si undeva pe la minutul 6 si ceva...

Din motive de confidentialitate nu dau detalii despre material decat in privat pentru cine e interesat cine si ce canta...e o lucrare rara, dar deosebit de frumoasa si dificila.

As propune chiar sa vad daca cineva ghiceste...desi eu nu ofer niciun premiu...deocamdata. :nas:

http://dl.dropboxusercontent.com/u/4298 ... MP/08.flac

Link spre comentariu

Da , un amplificator SE cu EL84 avand cei 3W ( hai 5 W , treaca de la mine :) ) nu prea sunt suficienti , probabil decat pe boxe cu SPL peste 100 dB / 1 W / 1m , intr-o camera sub 12 metri patrati daca dorim sa conservam dinamica unei inregistrari de calitate .De aia am hotarat ca topologia pentru amplificatorul meu cu GU50 ( :rade: ) va fi un SE cu doua GU50 in paralel pe fiecare canal , in conexiunea " total triode " popularizata deja pe Eforum de Dnul Lazaroiu . In acest caz , puterea va fi 35W pe sarcina ... iar FFT-ul este asa cum trebuie : raportul H2 / H3 este supraunitar ( :) ) , atenuat linear catre armonicile superioare ; mai ramane de facut un mic " tunning " pentru distorsiuni cat mai mici posibil .O problema ( la prima vedere de necrezut ) o ridica insasi viitoarea carcasa a acestui amplificator . In afara de problema rigiditatii sasiului ( are de tinut in carca trei trafo de 24 cm patrati cu tole E20 , socuri , electrolitici etc ) se impune si evacuarea caldurii lampilor finale . Fiecare finala GU50 disipa 40W continuu , deci trebuie facut un management termic serios : minim 160W disipati ( adica disipatia celor 4x GU50 ) , cu tot ce implica : componente sensibile ( electrolitici etc ) ascunse radiatiei directe , perforatii in sasiu pentru a se realiza un " termosifon " in asa fel incat prin carcasa sa circule un flux natural cu aer proaspat si inca cateva amanunte care tin de amplasarea componentelor principale ( trasee optime pentru cablurile de semnal mic si pentru cele de retea ) . Am in studiu mai multe variante de carcasa si sasiu ... iarna asta poate ma hotarasc la o solutie tehnica :n1 si in primavara ar putea fi gata icon_jook amplificatorul cu GU50 .PSRemarcati amanuntul : nu am precizat anul finalizarii , ci doar anotimpul ...

Link spre comentariu

Pai am avut un singur 300B , chinezesc . L-am " maritat " demult ... am avut o oferta irezistibila .Daca as fi avut doua bucati si soclurile lor , era alta treaba .Dar tot la GU50 ma gandeam si atunci . GU50 este o provocare ...Cu lampi clasice ( EL , KT , 6P3S etc ) orice habarnist poate face o Aritma ( scuze celor care au o Aritma :) acasa ) ....dar cu GU50 ...care sa functioneze in clasa HiFi ... nu prea .Eu sper sa reusesc .

Link spre comentariu

Multi ,,Visatori" au visat si au postat diverse proiecte in numeroase topicuri dar toate au ramas in suspans fara o finalizare concreta cu GU50.Doar don Gabriel,fara mult bla-bla in avanpremiera ne-a facut surpriza cu un proiect finalizat. Stiu ca nu are in obicei,totusi am fi vrut sa vedem cateva oscilograme ptr. a avea si o baza reala de opinii despre GU 50 SE pentoda.Scuze ptr. off dar oricum discutiile deja sant in off.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări