Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect SE cu tubul GU50

tepesa

Postări Recomandate

Da , solutia tehnica " total triode " aplicata la GU50 este foarte performanta , face de ras majoritatea lampilor asa zis pentru audio , gen EL , KT , 6Px etc . Unii se incapataneaza sa ramana la nivelul de cresa sau gradinita cand este vorba de evolutie :) .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 288
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

79

• tepesa

48

• THOMAS

16

• adigh

14

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da , are cine sa le dea lectii , McIntosh nu sunt cei mai buni din univers . Evident , lectiile le vor primi de la un constructor (sc)amator din Romania care foloseste GU50 :) !De altfel , McIntosh au folosit in 1949 lampi finale 807 in primele amplificatoare , deoarece rusii nu clonasera inca nazista LS50 . Dupa aia a intervenit razboiul rece , iar GU50 nu au mai fost disponibile pentru USA .In prezent sunt prea bune ( prea de la tara ) pentru a fi exportate peste garla , asa ca rusii le ofera prin ElectroHarmonix americanilor o semiclona de GU50 cu indicativul KT88 :) .Sper ca stiti de gluma .

Link spre comentariu

...dar KT88 e frumoasa...pacat ca GU50 arata ca un borcan de muraturi...daca voi aborda vreodata lampa asta, sigur va fi un amplificator cu lampile in cutie...nu ma indoiesc ca un tub de RF bine atacat suna bine...si pana acum nu mi-a explicat nimeni cu ce sunt mai "de audio" tuburile de audio...chiar daca poate sunt...

Eu am preferat EL153...e si frumoasa si are caracteristicile foarte apropiate cu GU50...aprox. 15W in SE cu 3% distorsiuni.

Poate ne explica si noua colegul Victor cu ce e mai buna in audio o pentoda decat o tetroda cu fascicul dirijat...nu e o provocare, chiar vreau sa stiu. Evident, comparand tuburi comparabile, nu compar EL34 cu 6P3S...

Posted Image

Link spre comentariu

Da , doar difera constructiv :) ?Iarasi incepe dezinformarea : UBE , baretor = PTC = rezistenta de putere etc . Mai nou avem uimitoarea , nemaintalnita , uluitoarea , nepretuita si inestimabila analogie si similitudine : tetroda = pentoda !!!Daca ar fi fost la fel , se numeau ori tetrode ori pentode . Sau pur si simplu nu se mai inventa notiune de pentoda :) .Incetati ( stiti voi , aia cu musca pe varful limbii din motul caciulii ) cu pseudostiinta , sau cumva urmeaza link-uri wiki in care niste habarnisti considera ca cele doua tipuri de lampi sunt la fel ... bla bla bla .Unii se pare ca nu s-au trezit inca , dupa sarbatoarea de aseara ...

Link spre comentariu

Şi eu sînt curios de explicaţie. Poate aflăm teorii noi.

De fapt sînt pentode ambele, doar diferă constructiv şi la cele cu fascicul dirijat sînt unite intern catodul cu G3.

http://colectietuburi.ro/images/tuburi/ ... roda/3.png

ce ar fi unit intern ?!(4-ăla din figură nu prea seamănă a grilă-3 în accepţiunea general valabilă/ cunoscută...).

Pentoda că are gila-3(supresoare) conectată intern(în balonul de sticlă)la catod sau nu rămâne pentodă (catod-g1-g2-g3-anod) ,tetroda sau tetroda cu fascicol dirijat(catod-g1-g2-anod) nu trebuie confundată cu pentoda.

Ca şi exemplu rapid EL84=pentodă chiar dacă are conectat intern g3 la catod ,6p3s/6П3С=tetrodă cu fascicol dirijat ,gu50/ГУ-50=pentodă ...

Simbol(pentodă ,tetrodă) diferit în scheme.

post-18717-13982970524_thumb.jpg

Link spre comentariu

Şi eu sînt curios de explicaţie. Poate aflăm teorii noi.De fapt sînt pentode ambele, doar diferă constructiv şi la cele cu fascicul dirijat sînt unite intern catodul cu G3.

Constructiv stiam care e diferenta, eram curios care e diferenta IN AUDIO intre cele doua tipuri, daca exista vreuna...ar fi interesant chiar de comparat o pentoda gen EF80 cu o tetroda de tipul 6E6P in situatii similare...care e comportamentul armonic in cele doua cazuri etc. Poate acum e mai clara intrebarea mea.Am mai auzit afirmatia, nu conteaza unde, ca EL34 suna mai bine ca 6L6GC pentru ca e pentoda...nu as include rusoaice in comparatie ca sa nu deviem...stie cineva ce este acel "mai bine"? Sau cel putin ce se pretinde a fi?EDIT: Am propus comparatia si cu tuburi de semnal mic pentru ca singura comparatie tetroda/pentoda intre tuburi asemanatoare pe care as putea-o face la putere mare e intre EL152 si EL153...si din ce am citit nu e nimic semnificativ.Poate o sa gasesc pe undeva EL152 si o sa le montez in loc de EL153.
Link spre comentariu

Sînt multe lămpi finale care nu au anodul ''în accepţiunea general valabilă'', ptr asta nu-l mai punem la socoteală? Sistemul european nu face diferenţă între una şi alta, toate sînt xL (în Funk-Technik 3/1948 şi EL36 e catalogată pentodă cu menţiunea că e cu fascicul dirijat). La fel în sistemul sovietic toate sînt în grupa П, pînă şi americanii le-au grupat tot cu indicativul L (e adevărat că mai au şi o grupă de tetrode cu fascicul dirijat V dar ptr alte aplicaţii), cu japonezii e mai complicat puţin. Probabil că cei care le-au conceput şi sistematizat mai au de învăţat.

Link spre comentariu

Pomeniţi şi voi gu50/ГУ-50(pentodă) în ce postaţi...ca să fie treaba "oablă".

Dacă acest proiect single-ended pare sortit pieiri măcar să pomenim în treacăt pentoda gu50.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări