geomx Postat Iulie 26, 2013 Partajează Postat Iulie 26, 2013 de asta ce ziceti? sa il fac?http://www.electro-tech-online.com/elec ... e-amp.htmle prea mic n-are putere, scrie si acolo ca e pentru casti (headphones) ca primul pe care l-ai facut tu ca ala n-are decat 500mW adica o,5W....tie iti trebuie cam minim 2-3W ca oricum nu trebuie sa-l folosesti la maxim ca acolo-s distorsiunile prea mari....ar fi interesant de studiat scheme cu tda 1015 , cu tda 2003 sau 2002 (dar vezi la ce tensiuni se alimeenteaza astea adica 2002 sau 2003 ca nu mai stiu si nici nu m-am uitat) si ce am vazut interesant ar fi lm383 chiar de pe site-ul unde era cel incercat de tine: http://www.eleccircuit.com/lm383-power- ... w-for-car/ ti-am modificat un pic schema adica ti-am mai pus un c6 de 470 uF si potentiometrul acele la intrare.....sa nu zici ca n-ai potentiometru....poti pune si un semireglabil sau in cel mai rau caz 2 rezistente ( de exemplu R1=10k, R2=3,3k sau 4,7k cum ti-am desenat intr-un post mai sus....) partea proasta ar fi ca e mai greu de gasit si parca e si cam scump parca peste 15 ron ....da n-am cautat prea mult iar daca gasesti mai ieftin io zic ca ar merita facut...si schema asta cu lm383 merge alimentata de la 5v pana la maxim 20....acolo scrie 14,4 pentru ca era pt. auto.... (am vazut si un cablaj pentru el...daca te hotarasti sa-l faci da-mi un pm sa-l caut)oricum mai cauta...ca trebuie sa fie si multe alte integrate poate mult mai potrivite..... sau poate mai posteaza si alti useri si iti sugereaza vreun integrat ca io nu-s prea pasionat de amplificatoare audio... Link spre comentariu
geomx Postat Iulie 27, 2013 Partajează Postat Iulie 27, 2013 Mi-am mai amintit de vreo doua integrate amplificatoare TBA810 (MBA810) si TBA790 Daca imi amintesc bine acestea echipau pe timpuri tv-urile alb-negru cu CI si unele aparate de radio.... http://www.mlab.cz/Modules/Audio/MBA810 ... 01A.cs.pdf ...si ar mai fi fost si TDA2030 (A2030) care erau foarte apreciate de constructorii diy acum vreo 20ani dar in general schemele cu el necesitau alimentare diferentiala... Link spre comentariu
Vizitator eduardvalentin69 Postat Iulie 27, 2013 Partajează Postat Iulie 27, 2013 ceva mai simplu(mai putine piese)? Link spre comentariu
geomx Postat Iulie 27, 2013 Partajează Postat Iulie 27, 2013 ceva mai simplu(mai putine piese)? http://www.electronics-lab.com/blog/wp- ... pFig2A.gif - asta e destul de simplu? cica scoate cam 10w schema ...daca vrei sa-l mai simplifici poti renunta la c5 si c6 care oricum vor fi puse pe alimentare ....; - in loc de potentiometru ala pui 2 rezistente sa zicem una de 10k si una de 2,2k ...e 5 bani bucata; - daca vrei mai pe inalte poti sa scazi valoarea lui c3 de la 2200uF la 1000uF; - si o alta chestie misto e faptul ca integratul l-am vazut la 2 ron ..iti trimit link cu integratul pe MP ca sa nu se considere reclama.mai erau niste integrate TDA la care nu prea mai era nevoie de alte piese pe langa ele decat un condensator ceva.... dar nu mai stiu cum se numeau..... Link spre comentariu
Vizitator eduardvalentin69 Postat Iulie 27, 2013 Partajează Postat Iulie 27, 2013 in loc de c2 ce as putea sa pun ca l-am pierdut pe ala de 470uf ? Link spre comentariu
geomx Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 in loc de c2 ce as putea sa pun ca l-am pierdut pe ala de 470uf ? Si e chiar atat de greu sa faci rost de 0,5 ron ca sa cumperi unu` nou? De cele mai multe ori punand componente vechi dubioase nu faci deloc economie ca risti sa-ti pocneasca si sa mai ia dupa el si alte componente cum ar fi integratul sau chiar placa de sunet a pc-ului...... Nu zice nimeni sa nu folosesti componente vechi recuperate....dar asta numai dupa o verificare temeinica a acestora......mai ales la condensatoare.... De nevoie poti incerca sa pui o valoare cat mai apropiata de ex: 330uF si sa vezi ce se intampla...... mai mult ca sigur ca se va produce o schimbare a sunetului....dar nu in bine, orice schema este calculata si optimizata pt. anumite valori. Orice abatere de la aceste valori va produce modificari de functionare, bineanteles ca sunt si zone mai putin sensibile care permit o modificare a valorilor fara a produce modificari esentiale de functionare..... Si inca ceva tensiunile condensatoarelor e bine sa le pui la o tensiune dubla adica daca tu alimentezi la 9v atunci sa pui condensatoare de minim 16v......recomandat 25v (daca e si mai mare 50v sau 63v cu atat mai bine) Link spre comentariu
Vizitator eduardvalentin69 Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 in loc de c2 ce as putea sa pun ca l-am pierdut pe ala de 470uf ? Si e chiar atat de greu sa faci rost de 0,5 ron ca sa cumperi unu` nou? De cele mai multe ori punand componente vechi dubioase nu faci deloc economie ca risti sa-ti pocneasca si sa mai ia dupa el si alte componente cum ar fi integratul sau chiar placa de sunet a pc-ului...... Nu zice nimeni sa nu folosesti componente vechi recuperate....dar asta numai dupa o verificare temeinica a acestora......mai ales la condensatoare.... De nevoie poti incerca sa pui o valoare cat mai apropiata de ex: 330uF si sa vezi ce se intampla...... mai mult ca sigur ca se va produce o schimbare a sunetului....dar nu in bine, orice schema este calculata si optimizata pt. anumite valori. Orice abatere de la aceste valori va produce modificari de functionare, bineanteles ca sunt si zone mai putin sensibile care permit o modificare a valorilor fara a produce modificari esentiale de functionare..... Si inca ceva tensiunile condensatoarelor e bine sa le pui la o tensiune dubla adica daca tu alimentezi la 9v atunci sa pui condensatoare de minim 16v......recomandat 25v (daca e si mai mare 50v sau 63v cu atat mai bine)pentru a cumpara unul am nevoie de 10.5 ron! Link spre comentariu
geomx Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 pentru a cumpara unul am nevoie de 10.5 ron!unde ai vazut tu preturile alea? uite aici 470uF/35v.....0,5 ron :http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=42067daca cauti prin mai multe magazine si de tensiuni mai mici adica 25v sau chiar 16v eu zic c-o sa gasesti si mai ieftin.... Link spre comentariu
xragon Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 am si eu o intrebare . daca fac un amplificator de 3w si 4ohm si eu am doua boxe, iar acel amp. sa fie mono se poate sa pun paralel boxele, si sa scoata tot acei 6w adunati? Link spre comentariu
xragon Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 se poate?............ Link spre comentariu
Vizitator eduardvalentin69 Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 pentru a cumpara unul am nevoie de 10.5 ron!unde ai vazut tu preturile alea? uite aici 470uF/35v.....0,5 ron :http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=42067daca cauti prin mai multe magazine si de tensiuni mai mici adica 25v sau chiar 16v eu zic c-o sa gasesti si mai ieftin....eu ma gandeam sa ma duc la un magazin sa cumpar...nu de pe internet drumul pana acolo (si inapoi )costa 10 lei. Link spre comentariu
xragon Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 am si eu o intrebare . daca fac un amplificator de 3w si 4ohm si eu am doua boxe, iar acel amp. sa fie mono se poate sa pun paralel boxele, si sa scoata tot acei 6w adunati? se poate?............ Link spre comentariu
geomx Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 am si eu o intrebare . daca fac un amplificator de 3w si 4ohm si eu am doua boxe, iar acel amp. sa fie mono se poate sa pun paralel boxele, si sa scoata tot acei 6w adunati?daca amplificatorul scoate maxim 3w oricum ai lega boxele tot 3w va putea scoate maxim daca boxele sunt de 4ohmi sub nici o forma sa nu le legi in paralel, risti sa arzi amplif-ul, ci mai degraba in serie. Doar daca sunt de 8ohmi le-ai putea pune in paralel ..... Daca tot te apuci acum de facut mai bine iti faci unul de ceva putere mai mare adica un 7-10w si sa ai grija sa tii volumul mai mic ca sa nu arzi boxele...oricum un amplificator cand e folosit cu volumul la maxim distorsioneaza mult.....eu ma gandeam sa ma duc la un magazin sa cumpar...nu de pe internet drumul pana acolo (si inapoi )costa 10 leioricum trebuie sa faci drum ca sa cumperi integratul ala ca ma indoiesc ca ai acasa stoc de diverse integrate audio.... eventual poate mai ai un prieten (prieteni) si faceti o lista comuna si se deplaseaza unul singur sau amani realizarea pana cand ai vreun drum prin zona respectiva....n-ar fi rau sa ai in vedere si un alt eventual montaj pe care sa-l faci si sa ai lista de piese si de acolo ca asa te costa cam scump drumu` in comparatie cu piesele..... Link spre comentariu
xragon Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 deci ori folosesc un amplificator stereo pentru ambele boxe ori o singura boxa nu? Link spre comentariu
geomx Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 deci ori folosesc un amplificator stereo pentru ambele boxe ori o singura boxa nu? cam asa ceva Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum