Vizitator Gaby21 Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 M-am tot gandit la faza aia cu impamantarea.Ce s-ar intampla, sau cum ar reactiona daca in priza aia firul de faza ar atinge clema de impamantare ?Sau in cealalta situatie firul de nul ar atinge clema de impamantare, fiind conectat acel fir care l-am legat la panou.Ma intelegeti ? Link spre comentariu
Meta-fizica Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 "cum ar reactiona daca in priza aia firul de faza ar atinge clema de impamantare" s-ar lasa cu ARTIFICII.Apropo , cati anisori ai ? Link spre comentariu
Vizitator Gaby21 Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Am atatea intrebari pentru voi... La un tablou sigurante automate monopolare sa zicem, eu nu imi dau seama cum fac conectarea la intrare, ca la iesire stiu si nici impamantarea nu stiu cum vine.Nu recunosc in panou sau banuiesc eu doar 2 cabluri care vin de afara si alimenteaza panoul. Link spre comentariu
Meta-fizica Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Faza la intrarile rosii , nulul de lucru , la intrarile negre.Impamantarea la ce s-o legi , daca in casa intra doar 2 fire ? Link spre comentariu
Vizitator Gaby21 Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Nu nu, am gresit eu, defapt acele 2 fire veneau cand era contorul in casa, acum ele sunt izolate.M-am uitat mai bine si nu imi dau seama deloc care cabluri vin de afara.... Link spre comentariu
Vizitator Gaby21 Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Uitati am am notat cat de detaliat am putut sa fiu, sper sa intelegeti.Deci in cazul montarii unui panou cu sigurante automate, habar n-am care e intrarea, nu stiu care sunt cablurile care vin de afara... Link spre comentariu
H Robert Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 La ce iti trebuie sa sti? Scoate sigurantele verfica prezenta fazei cu indicatorul de tensiune daca ai la o borna mai multe fire si acolo ai faza desfa legatura la acea borna scoate firele verifici pe rand fiecare fir cu indicatorul de tensiune. Link spre comentariu
Vizitator Gaby21 Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Pai am spus clar in cazul montarii unui panou sigurante automate, nu trebuie sa stiu care e intrarea, cablurile de afara ? Link spre comentariu
leoncris Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Se identifica faza si nulul. Se separa vizibil circuitul prin scoaterea sigurantel generale de la cofret. Se noteaza plecarile spre cele doua circuite interne (prize, iluminat) Se elimina toata carcaleala existenta. Se monteaza(fixeaza) noul tablou echipat cu sigurante automate. Se fac punti intre intrarile pe sigurantele de faza ale celor doua circuite , respectiv pe sigutantele de nul. Se leaga coductorul de faza la puntea figurantelor automate de faza , iar conductorul de nul la puntea corespunzatoare sigurantelor de nul. Se leaga iesirile conform notatiilor anterioare. Se verifica strangerea ferma a conductorilor . Se decupleaza sigurantele automate si se monteaza siguranta generala. Se cupleaza pe rand sigurantele automate. Avand cunostinte limitate in domeniu , este de preferat ca lucrarea sa fie facuta de un electrician autorizat. Link spre comentariu
Vizitator Gaby21 Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Se identifica faza si nulul. Avand cunostinte limitate in domeniu , este de preferat ca lucrarea sa fie facuta de un electrician autorizat. Nu ! Link spre comentariu
leoncris Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Nu , ce ?A, nu se identifica faza si nulul ? OK.Ce trebuie sa intelegi , este faptul ca in orice lucrare de acest gen implica respectarea normelor tehnice , de protectia muncii si ... estetice.Oricine ar venii in urma ta , sa poata identifica cu usurinta circuitele.Carcalelile prezentate in foto , sunt clar opera unui carpaci.Si pentru a avea constiinta impacata , nu voi mai posta pe acest subiect. Link spre comentariu
Vizitator Gaby21 Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Am spus "nu" referindu-ma ca nu trebuie sa apelez la un electrician autorizat.Pot si eu sa fac asta, doar sa indentific cablurile care vin de afara si apoi e simplu de montat.Carpaceli sau nu asa este la toata lumea in casa, sunt izolate, sunt stranse bine in suruburi nu au contact imperfect sunt ok.Eu nu ma pot numi electrician, adevarat am cunostinte mici desi am urmat un curs platit de electrician medie si joasa tensiune acum 2 ani, dar la scoala unde am urmat cursul nu prea s-a facut practica si cei din conducere nici nu s-au interesat prea mult. Link spre comentariu
Dr.L Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Din pacate nu gandesti problema logic.Apoi, nu-mi vine sa cred ca de la ora 10:40 (viewtopic.php?p=1349617#p1349617) si pana acum n-ai fost in stare sa scoti sigurantele si sa identifici faza cu o surubelnita de faza.Presonal, nici nu cred ca ai facut acel curs, la ce intrebari pui p-aici.Sper ca n-o sa apari la stirile de la ora 5 Link spre comentariu
Vizitator Gaby21 Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Pai n-am umblat azi omule la tablou, doar am facut pozele alea, nu am cumparat panou cu sigurante automate, am spus ca intentionez sa fac asta. (si nu mai am creion de tensiune) crezi ca nu verficam firele. Mai dar rai mai sunteti, nici nu mai scriu. Editat de RoGeorge Va rog nu mai citati mesajul anterior. In mod normal, se subintelege ca raspundeti celui care tocmai a scris. Va rog nu folositi butonul din dreapta, cel pentru citat, decat atunci cand este absolut necesar. Pentru a raspunde, folositi al doilea buton din stanga jos, cel pentru raspuns. Va multumesc. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 12, 2013 Partajează Postat August 12, 2013 Stai linistit, nu sintem deloc rai insa am vazut toti prea multe traznai si de aia am recomandat sa rezolvi problema cu un electrician,autorizat sau nu da` sa fie electrician!Grig Link spre comentariu
Postări Recomandate