Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme generator benzina 2KW

AlpHso

Postări Recomandate

Buna ziua.

Am un junghi de generator pe benzina care s-a cam defectat. Tensiunea maxima ce o pot regla din AVR este de 150V iar cea minima de aprox 110V. Banuiala mea este ca AVR ul este defect dar cum totul este ingropat in resina, e cam greu de depistat. Acum ce intrebari am:

Cam care este tensiunea aproximativa ce o furnizeaza un avr pe bobina rotorului (in cazul meu am 14 v pe rotor si 150v iesirea)?

Are careva idee cam cum arata o schema de avr, ca de cautat cu goagal m-am cam saturat, parca ar fi secret de stat o astfel de schema.

In continuare aveti o poza cu inculpatul:

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ion_Bumbu

3

• AlpHso

2

Top autori în acest subiect

In functie de sarcina e tensiunea furnizata de AVR.La 1-2 Kw este pe la 60Vdc150Vac cu 14 Vdc pe excitatie e o valoare corecta.Deci AVR.Grig

Link spre comentariu

Am gasit eu una demult pe ceva site american.Am luat`o da nu mi`am batut capul cum merge.O pun poate iti foloseste.Mai pun inca una.Ca idee la alea mai mari cu care mai am de lucru elementul de reglare e in genere tiristor.O pot spune ca`i pe radiator extern , de scos schema .......Grig

post-46761-139829660819_thumb.jpg

84132.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări