Vizitator juravleadrian Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 Buna seara. Se poate modifica un incarcator pentru baterii (la o bormasina de insurubat cu acumulator DeWalt) adusa din America sa il alimentez direct de la 230V in loc de 110V fara sa folosesc transformator sau autotransformator? Va multumesc! Link spre comentariu
str8klaw Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 singura posibilitate este sa folosesti traf sau autotraf cum ai spus. Link spre comentariu
geomx Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 Eu zic ca nu se poate da un raspuns categoric pana nu este studiat intai incarcatorul respectiv. Teoretic se poate face orice (chiar daca modificarea ar insemna sa arunci tot si sa faci altul de la 0). Probabil ca modificarea nu poate fi facuta de orice amator....Dupa cum stiai si ti-au spus si colegii: cel mai simplu ar fi un transformator coborator 220/110 ... probabil 100w ar fi suficient (nu cunosc datele bormasinii respective) Daca totusi vrei neaparat sa faci modificare si crezi ca ai destula indemanare pt. a o face atunci poti incepe prin a posta date cu caracteristicile bormasinii, a incarcatorului si ceva poze cu interiorul incarcatorului..... Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 Traful este cea mai buna alegere.Autotraful este periculos, daca nu esti atent.Nu e mare scofala sa adaptezi incarcatorul la 220V,numai ca se mai adauga un traf coboritor de tensiune.Incarcatorul original este fara traf?Dupa prima postare, nu se intelege daca e cu traf sau fara.Daca nu are traf, problema e mai complicata si nu poate fi modificat chiar asa de usor.I-ti trebuie experienta si cunostinte solide in construirea surselor in comutatie. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 Pai incarcatorul ala se baga deja in priza, doar ca la 110V, nu la 220V.Deci nu vad ce pericol ar putea prezenta un autotraf.Sa nu mai zic ca un incarcator de 100W...e cam puternic Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 Si mie mi se pare mult o putere de 100W pentru un incarcator de acumulatori pentru scule electrice de mana. Link spre comentariu
geomx Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 Pai incarcatorul ala se baga deja in priza, doar ca la 110V, nu la 220V.Deci nu vad ce pericol ar putea prezenta un autotraf.Probabil ca s-a gandit ca nefiind separat galvanic ar fi mai periculos daca atinge din gresala secundarul..... dar totusi daca bagi limba nu cred ca simti diferenta intre 110 sau 220 Sa nu mai zic ca un incarcator de 100W...e cam puternicBa poti sa zici! Si ai dreptate ca un incarcator de 100w e prea puternic, doar ca eu m-am referit la traf. de 100w nu la incarcator. E o mica diferenta. Merge la fel de bine si cu unul de 1000w. Oricum observatia e oarecum corecta ca si traful de 100w e exagerat de mare cel mai probabil puterea incarcatorului nu depaseste 10W si unul de 20w ar fi suficient probabil daca iei in calcul sa-i faci si o incarcare mai rapida adica ceva mai mare decat 1/10 din capacitate..... Cand am facut calculul mental am luat in calcul o tensiune de maxim 20v la maxim 4A capacitatea acumulatorilor si am rotunjit la 100 uitand,in graba, sa mai si impart la 10. Oricum toate calculele facute de mine sunt pur iesite din context neavand nici un suport real de calcul atata timp cat nu cunosc exact datele reale ale bormasinii respective. Cine stie ce namila de bormasina o avea...una de 2000w.....ca atunci chiar si 100w ar fi prea putin sau poate vine cu o surubelnita minuscula folosita de ceasornicari.Si da, aici chiar mai indicat ar fi un autotransformator deoarece e mai usor sa scoti o priza mediana decat sa mai bobinezi inca pe jumatate...... Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 Cind am zis ca un autotraf este periculos ,m-am gindit ca daca la borna comuna din primar si secundar este faza,la atingere nu cred ca nu este periculos pentru cel care atinge din gresala borna respectiva.Spuneti-mi daca nu am dreptate.Autotraful poate fi folosit, dar trebuie avuta mare grija. Link spre comentariu
geomx Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 In mod normal autotraful ar trebui montat intr-o cutie ceva si pe cutie o priza, eliminandu-se astfel pericolul de electrocutare. Ca, daca ne gandim mai bine, asa si la un traf ar exista pericol de electrocutare daca atinge borna la care e conectata faza din primar....deci si la traf ar trebui cutie.Si mai am banuiala ca chiar si la 110v nu este placuta atingerea...... Am facut cunostinta de mai multe ori cu 220v, am mai facut cunostinta si cu 380v (intre 2 faze) si n-am prea observat diferenta.....110v n-am avut ocazia sa probez, asa ca nu pot spune ...cred ca totusi se simte ceva (bineanteles depinde si cat de tabacita e pielea.....)L.E. poate se gaseste vreun coleg binevoitor care va experimenta si ne va spune si noua (daca mai poate) care e senzatia. ...dar sa ne anunte dinainte in caz ca nu mai posteaza vreodata sa ne dam seama..... Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 In general tot ce-i legat la retea sau are o tensiune periculoasa nu se lasa insirat/desizolat...As zice ca aceasta discutie cu electrocutarea e totusi offtopic Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Iulie 29, 2013 Partajează Postat Iulie 29, 2013 As zice ca aceasta discutie cu electrocutarea e totusi offtopicCum zici dumneata. Link spre comentariu
Vizitator juravleadrian Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 Salutare!Revin in legatura cu incarcatorul ....autotransformatorul era separat.....Alta intrebare.....Se poate folosi in loc de autotransformator un variator de tensiune (ca la iluminat) si reglat la 110-115V? Din cate stiu variatorul regleaza in tensiune ....sau nu? Link spre comentariu
Dr.L Postat August 29, 2013 Partajează Postat August 29, 2013 Nu.Problema e ca variatorul de tensiune scoate tot 220V, doar ca nu mereu. Astfel becul lumineaza mai slab, in functie de cat timp primeste 220V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum