Vizitator eduardvalentin69 Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 Am un motor pentru 220-250v,60W , 0.6A care s-a stricat ,l-am primit "cadou "(era vechi si numai avea ce sa faca cu el).A mers doua saptamani si apoi o data pe luna.Il bag in priza si nu se intampla nimic desi se alimenteaza.Ajutati-ma sa il repar.nu inteleg de ce nu merge. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 Cred ca aveti "termicul" de protectie intrerupt. Acesta ar trebui sa se afle in locasul de plastic, in interiorul acelui sant in care intra bobinajul si lipit de acea bobina. Arata ca un "patratel" mic cu doua fire izolate iar unul din firele acestea iese afara din motor. Ar trebui sa scrie pe el 125 grade celsius (asa am intalnit la un model asemanator) sau alta valoare, acesta fiind o siguranta termica cu declansare la depasirea temperaturii de 125 grade celsius si a unui curent de 2A. Se poate sunta (elimina) dar nu recomand si daca se poate scoate se poate inlocui cu altul identic care costa cativa lei (aici in Constanta). Pentru o poza "gugaliti" pe imagini dupa "2A thermal fuse".Daca nu-l puteti scoate, nu insistati, puteti sa-l suntati si sa adaugati siguranta termica buna pe cealalta bobina.Fiind motor de ventilator (de aer conditionat) nu ar strica sa il ungeti periodic fiind "pe bucse" si nu pe rulmenti. Daca se blocheaza mecanic se intrerupe acesta siguranta.Daca nu exista acea siguranta lipita de bobinaj (in 99% din cazuri exista) atunci este posibil ca bobinajul sa fie intrerupt. Link spre comentariu
Vizitator eduardvalentin69 Postat Iulie 24, 2013 Partajează Postat Iulie 24, 2013 nu am gasit ce ai spus tu asa ca i-am facut cateva modificari si acum merge... http://www.youtube.com/watch?v=Xk4E1g0v ... e=youtu.be Link spre comentariu
mihaighe Postat Iulie 24, 2013 Partajează Postat Iulie 24, 2013 nu am gasit ce ai spus tu asa ca i-am facut cateva modificari si acum merge... http://www.youtube.com/watch?v=Xk4E1g0v ... e=youtu.beCe modificari ca acolo nu ai decat 2 bobine inseriate ,poate aveai probleme la legare sau atingea rotorul de stator,sau probleme in rulmenti(sau lagare) .Colegul The Stressmaker ti-a explicat frumos si clar o alta posibila cauza ,datoria ta este sa ne spui ce ai gasit ca un motor care invarte o turbina am vazut si noi nu trebuia sa te obosesti sa pui film . Link spre comentariu
Vizitator eduardvalentin69 Postat Iulie 24, 2013 Partajează Postat Iulie 24, 2013 am pus film ca sa vedeti ce am schimbat! Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 24, 2013 Partajează Postat Iulie 24, 2013 Eu am presupus ca nu s-a umblat in el si singura explicatie pentru "nu merge" ar fi fost o cauza electrica, cel mai probabil acea siguranta pentru ca bobinajul parea bun.Pana la urma ce ati schimbat pentru ca nu am reusit sa deduc din filmulet (poate si oboseala de peste zi m-a impiedicat sa observ)? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum