IsBlacks Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 Buna ziua! As dori daca puteti sa-mi sugerati o schema si un cablaj pentru un amplificator cu lampi simplu si bun. Va cer asta deoarece am vazut intr-un magazin un blue-ray player cu lampi (Samsung HT-E6500) si am ramas mut de uimire ca se mai fac cu lampi, dar zambetul mi-a piert de pe buze cand am vazut pretul 2.600Ron, si asa mi-a venit ideea sa fac eu un amplificator. Si v-as mai ruga un lucru: puteti sa-mi spuneti de unde as putea face rost de lampi? Stiu un singur magazin pe Maica Domnului. Link spre comentariu
hoitu1983 Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 Acele lampi au fost "puse" acolo de departamentul de marketing. Samsung-ul ala nu are nici o legatura cu amplificatoarele cu lampi.Daca vei frunzari un pic forumul vei gasi raspuns pentru multe dintre intrebarile tale si probabil iti va trece cind vei vedea cu stupoare ca un amp pe lampi costa mai mult decit crezi tu. Link spre comentariu
tepesa Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 Nu neaparat, unul mic, de incepator, cum e Aritma, daca foloseste trafo recuperate, nu trece de 200 lei. Link spre comentariu
IsBlacks Postat Iulie 23, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2013 am gasit acest topic http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=28&t=93602 si amplificatorul mi se pare destul de interesant, mai ales partea cu tuburiile EM80. cred ca ar fi destul de bun pentru un incepator. ce transformator imi trebuie pentru acest tip de amplificator? Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 Daca te referi la transformatoarele de iesire, poti lua legatura cu Dl. Lazaroiu sau ooti gasi trafurile de iesire din unele radioreceptoare pe lampi: Capri, Rossini, etc. Despre EM80: sunt f rare, mult mai usor gasesti EM84 sau EM800.Pentru cumparare de tuburi, la sectiunea vanzari sunt multi useri care vand multe tipuri de tuburi, inclusiv 6P14P(EL84) ce-ti trebuie pentru Aritma.Traful de retea il poti gasi tot pe la vanzari sau il poti comanda la Petra Iasi cu tensiunile necesare tie.Spor! Link spre comentariu
IsBlacks Postat Iulie 23, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2013 am o mica dilema: imi trebuie mai multe transformatoare? este primul amplificator cu lampi pe care vreau sa il fac si nu prea stiu la ce sa ma astept Link spre comentariu
allexx1968 Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 am o mica dilema: imi trebuie mai multe transformatoare? este primul amplificator cu lampi pe care vreau sa il fac si nu prea stiu la ce sa ma asteptBunaPoi fara transformatoare e greu de realizat un amplificator.Ai nevoie de ceva difuzoare cu impedanta mare(erau ceva in TV-urile cu lampi,de 750 ohmi).Deci te poti astepta la un amplif cu 3 trafuri(pentru stereo), unul de alimentare si 2 de iesire.Schema ai ales-o bine,e tocmai buna pentru "primul" amplif pe tuburi.SporAlex Link spre comentariu
IsBlacks Postat Iulie 23, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2013 deci in total mi-ar trebuii 5 trafuri? Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 deci in total mi-ar trebuii 5 trafuri?+Sa traiti.Sunt si eu tot incepator ca dumneavoastra (putin mai avansat) deci ce va trebuie pentru un amplificator stereo :-transformator de alimentare care sa aiba 6,5V/2A pentru filamente si 230V/500mA pentru tensiunile anodice ( puteti face comanda la PETRA Iasi)-doua transformatoare de iesire care le puteti cumpara de pe forum la sectiunea vinzari(cauta de capri sau de rossini , atentie merg cu boxe de 6 ohmi)- restul componentelor le cumparati de la un magazin de specialitate dar sa fie noi si de calitate.In rest rabdare si tutun. Link spre comentariu
tepesa Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 De unde ati scos-o cu 5 trafo? Sint doar 3: doua de iesire si unul de alimentare. Daca gasiti unele recuperate dintr-un radio, sa consultati schema radioului, ptr a vedea montajul si tensiunile de acolo, ptr comparatie.Ptr cel de alimentare, secundarul anodic e exagerat la 0,5A, un 0,25-0,3A e suficient ptr ampliful asta, dar cel ptr filamente trebuie mai mare, la 3-4A. Se gasesc trafo din radiouri vechi, foarte bune.Chiar daca unele trafo sint ptr difuri de 6 Ohmi, se pot folosi cu difuri de 8 Ohmi foarte bine. Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 Am incercat eu cu transformatoare din aparate de radio si singurul care nu se incalzeste este ce de Capri (am incercat sa cumpar de pe forum dar se pare ca nu se mai gasasc)PS. in legatura cu filamentele aveti dreptate .Imi cer scze de greseala. Stima. Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 Ar fi o schema si mai simpla, doar cu un singur tub, ECL82, puterea este mai mica decat la Aritma dar e suficienta pt inceput.Ca sa clarificam situatia trafurilor, pentru stereo ai nevoie de:1 transformator pentru alimentare2 transformatoare de iesire pt difuzoare (boxe), cate unul pe fiecare canal.Si evident, 2 tuburi pentru stereo.Mai jos, schema. e reprezentat un singur canal. Pentru stereo, faci 2 identice.P.S. Numai sa ai mare grija cu tensiunea anodica. Cu 200V nu-i de glumit! Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 24, 2013 Partajează Postat Iulie 24, 2013 Si doua exepmple de constructie a amplifului cu ECL82 (6F3P- echiv. rusesc) sau cu ECL86, un alt tub tot pentru audio. Atat ECL82 cat si ECL86 se gasesc prin vechile tv-uri cu lampi si sunt la preturi modice, cele folosite. Sau iti poti cumpara tuburi noi, de la sectiunea vanzari, cum am mai zis.Spor si imaginatie! Link spre comentariu
tepesa Postat Iulie 24, 2013 Partajează Postat Iulie 24, 2013 Nu trebuie uitata nici varianta PCL82-86 cu modificarea alimentarii filamentului. Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 24, 2013 Partajează Postat Iulie 24, 2013 Desigur! Alte tuburi usor de gasit! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum