Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformarea tensiunii de 12 v in 220 v

Vizitator bzt77

Postări Recomandate

Vizitator bzt77

salut. O INTREBARE SIMPLA pentru voi dar comlicata pentru nestiutori (eu); daca transform tensiunea de 12 v de la o baterie de tractiune care are o capacitate de 250 ah in 220 v dupa transformare bateria o sa aiba mai putini amperi ?(POT SA folesesc toti cei 250 de amperi , nu stiu poate doar timpul de descarcare sa fie mai rapid pe 220 v decat pe 12v) va multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• valangjed

1

Top autori în acest subiect

Ca sa transformi 12V cc in 220V ca iti trebuie un invertor care are pierderi deci o parte din puterea bateriei se va pierde datorita invertorului.In ce priveste "jongleria" cu Ah(amperi-ora) si amperi sunt doua notiuni diferite.In Ah se masoara capacitatea unei baterii iar in amperi curentul curentul prin circuit.Daca inmultesti capacitatea unei baterii cu tensiunea nominala afli energia pe care o poate da bateria.Din aceasta energie scazi energia pierduta pe invertor iar ce ramane imparti la 220V si afli cati Ah ai "disponibili".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări